Намери ни
To Top

Нападнаха Домусчиев, ето кой скочи срещу боса

Кирил Домусчиев получи словесен шамар. Босът на Лудогорец изсипа редица обиди към коментатора на срещата реванш с Партизан, а поведението на най-успелия футболен президент в България през последните години, не остана без последствие.

Ето какво гласи декларация от Съюза на българските журналисти:

Секцията на спортните журналисти към Съюза на българските журналисти изрязава дълбокото си притеснение и неразбиране от реакцията на собственика на ПФК Лудогорец Кирил Домусчиев във връзка с телевизионния коментар на колегата Димитър Тренев на мача реванш от третия квалификационнен кръг на Шампионската лига срещу Партизан (Белград).

В интервю за вестник “7 дни спорт” г-н Домусчиев не просто изразява недоволство от “недостатъчно патриотичния” коментар, което е негово право, но си позволява да заплашва чрез използване на връзките си с ръководството на Нова телевизия.


Намираме подобно поведение на собственик на български футболен клуб, пък бил и той най-успешният, като оказване на груб и недопустим натиск върху работата на журналистите. Това е пряко вмешателство в дейността на коментатора и нарушение на принципите на свободата на словото.

Надяваме се, че ръководството на Нова телевизия ще реагира достойно на опитите на г-н Домусчиев да дава насоки на коментаторите и ще защити колегата Димитър Тренев, който е доказал през годините своя изключителен професионализъм.

В същото време се надяваме г-н Домусчиев да започне да разглежда журналистите не като свои подчинени, а като равностойни партньори, които имат право на собствено мнение за случващото се в притежавания от него клуб.

Не на последно място пожелаваме успех на Лудогорец срещу Стяуа (Букурещ) в плейофите на Шампионската лига, защото вярваме, че българският шампион трябва да заеме своето достойно място в групите на турнира.

Ощр от категория Футбол