Намери ни
To Top

Левски и ЦСКА-София в челен сблъсък

Левски приема ЦСКА-София в централния двубой от 23-ия кръг на Първа лига днес от 14,30 часа на националния стадион „Васил Левски“.

Мачът противопоставя втория и третия в класирането и от изхода му в голяма степен зависи кой ще завърши като подгласник на откъсналия се много напред в класирането Лудогорец. Засега с предимство са „сините“, които имат 45 точки, докато „червените“ изостават с три, но при успех днес могат да ги стопят.

Левски влиза в мача след серия от три мача без победа срещу наглед леки съперници, което доведе до смяната на треньора Елин Топузаков с Николай Митов.


ЦСКА-София пък не е допуснал гол през пролетта, но и трудно бележи, а в предишния кръг завърши 0:0 с Ботев Пловдив на „Българска армия“.

Митов има трудна задача да сглоби състав, след като от сметките отпаднаха Йоргачевич, Пиргов, Александър Александров, Огнянов, Сандберг и Веселин Минев, за когото има минимален шанс да вземе участие. В защитата ще има пренареждане, а в атака ще се разчита на Бабатунде Адениджи, върху когото лежат „сините“ надежди за победа.

В състава на Стамен Белчев пък се завръща Станислав Манолев, който ще заиграе отдясно на защитата. Другите пред вратата на Китанов ще са Бодуров, Чорбаджийски и Недялков. Двойката халфове ще са Бумал и Пинто, а пред тях ще застане и звездата на тима Руи Педро. В нападение ще действат бързаците Арсенио, Кранга и Меркадо.

Ощр от категория Футбол