Намери ни
To Top

Валверде е фаворит за треньор на Барселона

Наставникът на Атлетик Билбао Ернесто Валверде е с най-добри позиции за старши треньор на Барселона от следващия сезон, твърдят испанските медии. 53-годишният специалист от Екстремадура е ангажиран с баския клуб до 30 юни 2017 година и няма да има проблем да напусне „Сан Мамес“. Валверде изпълнява основните изисквания на шефовете на каталунския клуб.

Той е бивш футболист на Барса (1988/90) и познава добре клуба отвътре.


Освен това е бил съотборник при редиците на „синьо-червените“ с актуалния шеф на „лос кулес“ Роберт Фернандес. Наставникът познава добре Ла Лига, след като повече от десетилетие е треньор на сериозни отбори като Атлетик Билбао, Еспаньол и Валенсия.

Преди няколко години тогавашният спортен директор на Барса Андони Субисарета се опита да го привлече, но не се получи заради стабилния му договор с „лъвовете“ от Билбао. Кастингът за треньор на Барса вече започна. Хорхе Сампаоли, Роналд Куман, Оскар Гарсия, Еусебио Сакристан, Франк де Бур и Маурисио Почетино са другите основни кандидати за поста. Със сигурност името на новия треньор няма да бъде обявено преди края на сезона.

Вие може да дадате своето мнение по въпроса в нашата анкета в секцията „Испански футбол“.

Ощр от категория Футбол