Намери ни
To Top

Луис Енрике обяви: Напускам

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике си тръгва от „Камп Ноу“ след края на сезона. Лучо „хвърли бомбата“, когато всички мислеха, че пресконференцията след победата над Спортинг Хихон завършва. „Искам да приключа тази пресконференция по различен начин. Обявявам, че няма да бъда треньор на Барса през следващия сезон“, разкри специалистът.


„Решението е много трудно за мен, добре обмислено. Смятам, че трябва да бъда справедлив и честен спрямо това, което мисля. (…) По време на предсезонната подготовка имахме среща със Солер и Фернандес и говорихме върху възможността да подпиша нов договор. Казаха ми, че няма да ме притискат с това решение. Дойде моментът и аз реших“, довери той.

Барселона – Спортинг+14
„Какъв е мотивът? Начинът на живот, трябва наистина да живееш с тази професия. Това означава много малко часове сън, много малко почивка, много малко откъсване от футбола. (…) Остават ни три страстни месеца футбол. Положението ни е сложно, особено в Шампионската лига. С помощта на всички обаче можем да обърнем развоя. Ще се отдам изцяло в оставащите три месеца“, потвърди наставникът на „лос кулес“.

До момента Луис Енрике има осем трофея с каталунците след идването си на „Камп Ноу“ през лятото на 2014 година: две шампионски титли, две Купи на краля, една Шампионска лига, една Суперкупа на Испания, една Суперкупа на Европа и трофей от Световното клубно първенство. Всъщност той е изпуснал само Шампионската лига през миналия сезон и Суперкупата на Испания през 2015 година, когато загуби от Атлетик Билбао.

Барселона – Спортинг+14
През настоящия сезон Барса се класира за финала на Купата на краля, където ще спори с Алавес. В Шампионската лига „лос кулес“ са пред отпадане след резила 0:4 в Париж. В Примера дивисион Реал Мадрид е лидер, но преднината на „белите“ вече не е толкова голяма.

Ощр от категория Футбол