Намери ни
To Top

Дунав и Левски със зрелищно реми в Разград

Отборите на Дунав и Левски направиха зрелищно реми в един от най-интересните сблъсъци от 22-ия междинен кръг в Първа лига. В оспорвана битка на „Лудогорец Арена” в Разград двата тима завършиха наравно 2:2, като на два пъти домакините повеждаха в резултата.

Новото попълнение на „драконите” Бирсент Карагарен откри резултата още в 8-ата минута. Крилото бе изпуснат от защитата на Левски и с много красив удар матира дебютанта на вратата на столичани Николай Кръстев.


Постепенно играчите на Елин Топузаков изравниха играта и в 36-ата минута стигнаха до гол. В негов автор се превърна бившият играч на Дунав Антон Огнянов, който засече с глава центриране на Веселин Минев.

Радостта на „сините” обаче трая твърде кратко, след като само четири минути по-късно Мирослав Будинов отново изведе домакините напред. Нападателят на русенци получи страхотно подаване от Бранимир Костадинов и на метър от вратата не сбърка за 2:1. Така завърши и първата част.

След почивката гостите успяха отново да се върнат в мача. След силно начало и няколко възможности, открили се пред Адениджи и Бурабия, в 53-ата минута главният арбитър на срещата отсъди дузпа в полза на Левски за игра с ръка на Олексей Ларин. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби Роман Прохазка, който с много прецизен удар оформи крайното 2:2.

След днешното равенство Левски продължава да няма победа от началото на пролетния дял в шампионата. „Сините” записаха загуба и две равенства, но въпреки това запазват втората си позиция в класирането с 45 пункта. Дунав пък спечели много важна точка в борбата си за място в топ 6. Русенци изместиха Черно море и вече са пети с 32 точки.

Ощр от категория Футбол