Намери ни
To Top

Алегри нареди: Ранен гол срещу Наполи

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри се надява отборът му да отбележи ранен гол срещу Наполи в първия полуфинален мач за Купата на Италия с Наполи, който е в събота от 21:45 на „Ювентус Стейдиъм”. Той ще продължи да залага на печелившото засега 4-2-3-1.

„Най-важното е, че с новата схема отборът влиза в мачовете с намерение да вкара ранен гол. Опасността е да стигнем до мач, в който дори да поведем рано, да загубим търпение и да станем нервни, защото играта не е достатъчно отворена.


Това е нещо, което не се е случвало и не бива да се случва, защото когато отборът знае кои са силните му страни, така успява да се справи и на психическо ниво с мача. Видяхте, че срещу Кротоне и Емполи вкарахме първия гол през второто полувреме”, каза Алегри, но даде команда атака от първата минута срещу Наполи:

„Утре се надяваме да отворим мача веднага, въпреки че има 95 минути да спечелиш даден мач. Ако не вкараш рано се ядосваш и губиш вяра. Нормално е с Дибала в състава да имаме повече геометрия, повече опции за пас и повече качество. Той е играч, който свързва двамата халфове с нападателите. Важното е да не губим силата и задружността на отбора”.

„Утре ни чака Купата на Италия и трябва да създадем правилните условия, за да стигнем финала. Това би бил третия ни финал поред, после можем да мислим как да спечелим там. Ще срещнем Наполи, който ще бъде много ядосан след съботната загуба от Аталанта. Не е вярно, че те за три дни са загубили всичко, което са направили в предните две години”, смята Алегри.

„На първо място това е полуфинал за Купата, където най-важното е да не допуснеш гол, особено след като сме домакини в първия мач. Имаме петима централни защитници, за които ще преценявам днес. Трябва да преценя състоянието на целия отбор. Вчера тези, които не играха срещу Емполи, направиха добра тренировка. Ще има някои промени”, оповести наставникът.

Ощр от категория Футбол