Намери ни
To Top

Босовете на Лестър стартираха преговори с треньора на Нант

Ръководството на Лестър Сити продължава търсенето на нов мениджър след раздялата с Клаудио Раниери преди дни. Поредното име, което се спряга за заместник на италианеца е това на Серджо Консейсао. Според „Тутомеркатоуеб“, „лисиците“ са влезли в контакт с португалеца с предложение да застане начело на клуба.

В момента 42-годишния Консейсао е начело на френския Нант и ще е доста изненадващо, ако реши да напусне „канарчетата“, за да поеме Лестър.


Специалистът има договор с настоящия си клуб до 2018 година и англичаните ще трябва да платят компенсация, ако се стигне до сделка.

Макар да е малко вероятно, все пак има шанс Консейсао да се заинтригува от възможнжстта да води английския шампион. Досега той няма опит по терените на Острова, тъй като футболната му кариера премина основно в отбори от Серия „А“ – Лацио, Интер и Парма.

Носил е още екипите на Пенафиел, Леса, Фигейрензе, Порто, Стандард Лиеж, Ал Касда и ПАОК. Като наставник пък е бил начело на Олянензе, Коимбра, Брага, Витория Гимараеш и от декември насам Нант.

Ощр от категория Футбол