Намери ни
To Top

Реал с впечатляващ обрат в дома на „жълтата подводница“

Реал Мадрид записа изключително важна победа в борбата си за титлата в Примера дивисион. Възпитаниците на Зинедин Зидан спечелиха с 3:2 на „Ел Мадригал“ срещу Виляреал, въпреки че до 56-та минута изоставаха с 0:2.

Главен арбитър на двубоя от 24-я кръг бе Хесус Жил.

Домакините изиграха много добро първо полувреме, в което пропуснаха 2-3 прекрасни възможности за гол.


“Жълтата подводница” държеше повече топката и имаше доста опасни атаки пред вратата на Кейлор Навас.

Именно костариканецът спаси страхотен удар на Марио Гаспар в 11-та минута. “Кралете” отвърнаха с пропуски на Бензема и Роналдо, а най-доброто положение за тима бе в 24-та минута. Марсело центрира отляво, а Бензема се пребори със защитник и стреля с рамо отблизо. Серхио Асенхо обаче спаси с котешки рефлекс. Малко след това Асенхо, който има 81.9% успеваемост при спасяването на ударите, се контузи и бе заменен.

До края на полувремето Виляреал като по чудо не вкара. Първо удар на Дос Сантос в 29-та минута облиза страничната греда. Малко преди края на първата част Кастийехо засече от движение прострелно центриране отдясно, но топката мина над гредата.

Реал се опита да осъществи натиск в началото на втората част, но Роналдо и Бензема отново не бяха настроили мерника си. Така се стигна до 50-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на гостите топката попадна на волето на Тригерос. Халдът с отсечен удар остави Кейлор Навас без шансове – 1:0 за Виляреал. Така Тригерос единствен от цялата Ла Лига вкара и на Атлетико и на Реал този сезон.

Само 6 минути по-късно “Жълтата подводница” пак торпилира Реал. Бруно Сориано изведе Седрик Бакамбу сам срещу Кейлор Навас и нападателят хладнокръвно реализира за 2:0. Това беше първи гол на Бакамбу от октомври насам, като по този начин прекрати серията си от 13 мача без попадение.

Реал можеше да намали много бързо. В 61-та минута Бензема центрира отдясно, а Роналдо с перфектен удар от воле с левачката разтресе страничната греда. Гарет Бейл обаче нямаше прошка в 64-та. Карвахал центрира от дясното крило, а уелсецът с глава не сгреши – 1:2. Малко след това Кристиано отново опита късмета си с левия крак, но този път беше много далеч от истината.

Реал изравни в 74-та минута с гол на Роналдо от дузпа, а положението беше повече от спорно. Кроос стреля от границата на наказателното поле, защитник на Виляреал блокира топката, но тя се отби и в тялото на Бруно Сориано. Реферът беше категоричен – дузпа за Реал, а играчите и скамейката на домакините скочи да протестира. В резултат на това треньорът на тима Фран Ескриба беше изгонен на трибуните.

Роналдо реализира, въпреки че стражът на Виляреал усети ъгъла и стана играчът с най-много голове от дузпи в Ла Лига – 57, като задмина легендата на клуба Уго Санчес, който има 56. Това беше и юбилейно попадение за триото ББС – 250 гола (133 на Роналдо, 62 на Бензема и 55 на Бейл).

До края Реал натисна и в 83-та минута резервата Алваро Мората донесе трите точки на тима. Марсело достави прекрасна топка отляво, а нападателят с глава вкара третото попадение за столичани.

В 90-та минута реферът можеше да отсъди дузпа и за Виляреал. При сходна ситуация Марсело игра с ръка в наказателното си поле. Сигнал обаче нямаше.

Виляреал – Реал Мадрид 2:3

1:0 Ману Тригерос 50’
2:0 Седрик Бакамбу 56’
1:2 Гарет Бейл 64’
2:2 Кристиано Роналдо 74’
2:3 Алваро Мората 83’

Виляреал: Асенхо (35 – Морено), Гаспар, Мусачио, Руис, Коста, Дос Сантос, Тригерос (75 – Ернандес), Бруно, Кастийехо, Адриан (57 – Черишев), Бакамбу

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Каземиро (58 – Иско), Модрич, Кроос, Бейл (89 – Васкес), Роналдо, Бензема (77 – Мората)

Ощр от категория Футбол