Намери ни
To Top

Дори шампионът на Shoot Out не го смята за истински турнир

Дори победителят в атрактивното събитие снукър Shoot Out Антъни МакГил не смята, че то трябва да бъде част от ранкинг системата и да има значение за световната ранглиста и да дава квота за участие на престижни турнири като „Шампион на шампионите“ през 2017 година.

„Не ме разбирайте погрешно, много се забавлявах и съм много щастлив, но това изобщо не трябва да бъде ранкинг турнир. Това дори не е истински снукър, правилата са различни – получаваш топката в ръката си при всеки фаул!

Това е мнението ми, но очевидно ще се облагодетелствам от ранкинг категорията му и затова ще приема точките“, коментира МакГил след края на финала срещу Сиао Гуодон.
@antsmcgill takes home the £32,000 top prize after winning his 2nd ranking event this season! #ClockIsTicking pic.


twitter.com/RHl1L9frAB

— World Snooker (@WorldSnooker1) February 26, 2017

Благодарение на успеха си в „престрелката“ МакГил не само се класира за Шампион на шампионите през ноември 2017 година, но и (99% сигурно) за Шампионата на играчите, който започва на 6 март.

В снукър Shoot Out наистина властваха други постулати в сравнение с традиционните ранкинг турнири – всеки фаул водеше до „топка в ръка“, което даваше възможност на играчите да поставят кюбола където си пожелаят на масата. С всеки свой удар пък състезателят трябваше или да вкара топка, или да уцели (с която и да е) някой от бордовете. Също така максималното времетраене на мачовете е 10 минути, като 15 секунди се дават за удар в първата половина от времето, а след това – 10 секунди.

Ощр от категория Спорт