Намери ни
To Top

Барса посече Атлетико и измести Реал Мадрид

Барселона превзе „Висенте Калдерон” с гол на Лео Меси в 86-ата минута за 2:1 и се качи на върха в Примера. Рафиня изведе каталунците напред в средата на втората част, но Годин бързо изравни с глава, за да дойде мигът на Меси четири минути преди края на редовното време.

Каталунците превзеха първото място с 54 точки след 24 мача, с две пред Реал Мадрид, който има два мача по-малко и тази вечер гостува на Виляреал.За 13-и път Меси вкара на „Висенте Калдерон“, който е любимият му стадион за гостуване, на „Бернабеу“ има 12.


Поставеният под напрежение Луис Енрике направи три рокади и върна сред титулярите Пике, Бускетс и Иниеста. Симеоне върна в своите 11 вратаря Ян Облак и централния защитник Диего Годин.

В първия половин час Атлетико изцяло доминираше, но така и не успя да материализира надмощието си. Саул в третата минута центрира на втора греда за Яник-Ферейра Караско, който не успя да засече добре.

Барса отвърна с изстрел на Меси, профучал покрай гредата след пас на Луис Суарес.

Прехвърлящ пас намери Гамейро, който от воле върна до границата на наказателното поле за Габи, чийто удар беше право в ръцете на Тер Щеген. Веднага след това Умтити изчисти само до крака на Гризман, но се поправи като застана на пътя на удара на своя сънародник.

Гризман получи пространство пред наказателното поле в 27-ата минута и веднага насочи горе в десния ъгъл, Тер Щеген реагира и с една ръка изби.

След половин час игра гол на Луис Суарес беше отменен. Неймар намери Меси, който накара Облак да избие, а Суарес се пребори с вратаря и Филипе Луис, за да прати в мрежата, но си помогна с ръка.

Тер Щеген реагира своевременно и успя да захлупи топката при опит на Караско на втората греда да свали за Коке. Още веднъж немският страж беше на място и не позволи Гризман да намери Коке по подобен начин.

Луис Суарес шутира неточно по диагонала при контра, а Ян Облак извади над гредата хубав изстрел от фаул на Меси. Жерар Пике имаше също отлична възможност при корнер, но Облак спаси изстрела му с глава.

Играта стана още по-отворена през втората част, която започна с голям пропуск на Луис Суарес сам срещу Облак. Тер Щеген също се прояви и се намеси отлично срещу Гризман.

Годин засече центриране на Саул, но малко над вратата, а удари на Меси и Неймар бяха блокирани от защитата на „дюшекчиите”.

В 64-ата минута серия рикошети около наказателното поле на домакините позволи на Луис Суарес да се завърти около Годин и да стреля, топката отиде към Рафиня и халфът преодоля Облак за 1:0.

Преднината се задържа само 6 минути, защото Бускетс направи ненужен фаул на лявото крило, Коке центрира много добре, а във въздуха завърналият се след травма Диего Годин се пребори с трима и с глава матира Тер Щеген.

Хоакин Кореа контузи Жереми Матийо и Енрике пусна принудително Лука Дин. Суарес намери Меси, но Годин му попречи точно преди да стреля.

В 86-ата минута на сцената излезе Лео Меси, за да реши мача. Топката беше изсипана към наказателното поле на Атлетико, Умтити свали за Суарес, който върна за Меси, първият удар на аржентинеца беше блокиран от Савич, но топката се върна към Меси и този път той прецизно отбеляза за 2:1.

В добавеното време Пике изчисти от крака на Фернандо Торес и трите точки останаха за Барселона.

Ощр от категория Футбол