Намери ни
To Top

България с 9 финалисти на Купа Странджа

България ще има 9 боксьори на финалите на международния турнир „Странджа“ днес. Пръв мач за злато си уреди Тинко Банабаков, който спечели с 4:1 в кат. до 49 кг срещу индиеца Амит и ще спори за титлата с Киаран Макдоналд (Анг). Айрин Исметов (64 кг) се справи с участника в Пекин 2008 Луис Ричарно Колин (Мавриций) с 3:2.


На финала той ще боксира срещу друг олимпиец – участникът в Рио Ховханес Бачков (Арм). На втори финал в кариерата си след спечелената титла от „Странджа“ 2010 ще излезе Ар-ман Хакобян в кат. до 75 кг. Срещу китаеца Вен той спечели с пълното единодушие – 5:0. Днес негов съперник ще бъде Турсинбай Кулхмет (Кзх). Срещата си спечели и Кристиян Димитров (91). Той би Коди Дейвис (Уелс), а за златото ще играе с Уладис-лау Смиахликау (Блрс). Станимира Петрова спечели с 5:0 срещу Кумар Деви Миаснам (Индия) и ще срещне Анна Алимарданова (Азрб). На финал при жените стигнаха и Деница Елисеева (60) и Габриела Димитрова (51).

Последните ни двама участника са Даниел Асенов и Петър Белберов. Тайсъна изигра втори силен мач в кат. до 52 кг и победи Карлос Кипо (Екв). При най-тежките (+91 кг) Петър Белберов не доигра мача срещу Камшубек Кункабайев от Казахстан, но той водеше по точки до средата на втория рунд, когато срещата бе прекратена заради тежка аркада на съперника му и също спечели с пълно единодушие на съдиите.

Ощр от категория Бойни Спортове