Намери ни
To Top

ЖЕСТОКА СЕМЕЙНА ТРАГЕДИЯ! Бащата на един от най-известните футболисти у нас уби майка му, почернен е националът…

Страхотна трагедия се е случила с национала на По­лша Якуб Блашчиковски. Когато бил на 10 г., бащата на двукратния шампион в Бундеслигата с Борусия (Дортмунд) заклал майка му пред него.

„Дълго време не исках да гово­ря за това.


Вече обаче мога да го направя“, казва дясното крило пред английския вестник „Сън“, цитиран от „24 часа“.

Жестокият отпечатък в живо­та на Якуб бил поставен през 1996 г. Тогава баща му Зигмунт наръгал с нож съпругата си Анна и отишъл за 15 г. в затвора.

„Бях в страхотен шок. 5 дни не станах от леглото. Никога няма да разбера за­що се случи това не­що. Винаги ще си за­давам този въпрос. До края на живота си ще трябва да живея с него. Преди исках да забравя, но с времето разбрах, че няма как да стане и трябва да говоря за това нещо“, разказва Блашчиков­ски.

Всеки свой гол той посвеща­ва на мъртвата си майка. След нейната смърт и влизането на баща му в затвора Якуб бил отгледан от баба си и чичо си Йеожи, който има 7 г. стаж в националния отбор на Полша.

„Бих дал всичко, за да може майка ми да е жива. Това, което се случи, преобърна живота ми на 180 градуса. Все едно ме уда­риха с камък по главата, а след гадна седмица се събуждаш и трябва да продължиш живота си напред. Всеки един ден оба­че се сещам за случилото се“, споделя Блашчиковски.

Той е много благодарен на баба си. Ако не била тя, момче­то можело да поеме по грешен житейски път.

„Ще се опитам да я накарам да се гордее с мен. Тя направи страхотни неща за мен и брат ми“, казва още полякът.

Ощр от категория Акценти