Намери ни
To Top

И Клоп в недоумение от уволнението на Раниери

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе поредният, който изрази своето несъгласие с уволнението на Клаудио Раниери. Само девет месеца, след като изведе Лестър Сити до историческа първа титла за тях във Висшата лига, италианският специалист изненадващо бе освободен от поста, след като тимът е изправен пред угрозата да изпадне.

След новината за неговото уволнение, Раниери получи огромна подкрепа от своите колеги. Един от тях бе именно Клоп, който в типичния си стил той сравни решението на Лестър с това на британците на напуснат Европейския съюз, както и с това на американците да изберат Доналд Тръмп за президент на САЩ.


„Дали съм изненадан, че подобни неща се случват? Не. Това е просто футбол. За мен през 2016-17 имаше няколко странни решения – Брекзит, Тръмп, Раниери. Дали трябва да го приемам и разбирам. Не. Нямам абсолютно никаква идея защо от Лестър постъпиха по този начин. Всеки може да види ситуацията им в първенството и в Шампионската лига. Раниери е наистина специална личност, един много добър човек”, допълни Клоп.

Ощр от категория Футбол