Намери ни
To Top

Радуканов одобри юношата на Уотфорд

Англичанинът Рос Дженкинс остава в редиците на Пирин (Благоевград) поне до лятото. Това заяви старши треньорът на тима Милен Радуканов. Играчът остави добри впечатления по време на контролата с Банско и при успешни преговори днес ще подпише договор с „орлетата“. „С 80 мача за Уотфорд и на 26 години, мисля, че Рос ще ни свърши добра работа.


Ще подпишем до лятото, с опция за продължаване на контракта“, съобщи Радуканов.

„Орлетата“ заминават утре за Ловеч, където ще направят една тренировка в деня преди мача. Двубоят Монтана – Пирин е в неделя от 15:00 часа на градския стадион в Ловеч. „Никога не съм определял противник като аутсайдер“. С тези думи Радуканов започна пресконференцията преди гостуването на последния в класирането. Наставникът подчерта, че няма отбори в Първа лига, които биха могли да бъдат определяни като аутсайдери.

„Това, че Монтана е на последното място, не означава нищо. Малкият точков актив на монтанци не ги праща директно във Втора лига. Напротив, при тази според мен не много удачна формула на провеждане на първенството, те с два баража могат да останат в групата, дори да имат с 20 точки по-малко от други отбори“, допълни Радуканов.

Това не означава, че благоевградчани няма да търсят победата в Ловеч. Тъкмо обратното – за да бъде затвърден успехът срещу Левски (1:0), е необходим силен мач и срещу Монтана. Проблемите пред треньорския щаб са късата скамейка и травмите на няколко футболисти. На облекчен режим тренират Станислав Костов и Кристиян Костърна, но има още две тренировки до мача и след това ще бъде решено дали ще вземат участие в мача. Поради лични проблеми Антон Костадинов проведе самостоятелна тренировка преди останалите.

Ощр от категория Трансфери