Намери ни
To Top

НКП на Левски няма да взима акциите на клуба, Тръстът – може

Националния клуб на привържениците на Левски няма да придобива акции на клуба. Това става ясно от позиция на НКП, публиквана на сайта на организацията.

„НКП е организация с нестопанска и идеална цел, създадена единствено да подкрепя безрезервно футболен клуб Левски.
Ние сме на всеки мач и всеки стадион, когато Левски играе.


Основната ни мисия е насочена към просперитета както на отбора, така и на привържениците му.

За изпълнението на тази цел ние работим като създаваме мрежа от фен-клубове в цялата страна и реализираме събития, които популяризират Левскарската идея.

НКП върви по този път от създаването си през 2009г. и няма да са отклони от него.

От тази гледна точка нашата организация не може да остана безмълвна, когато е свидетел на неясно управление без установени правила.

В същото време НКП ще подкрепи всяка дългосрочна и достатъчно добре аргументирана стратегия за управление на клуба с ясни правила, срокове и отговорности.

Притежаването на финансова активи каквито са акциите на Левски е дейност, която не попада във функциите на НКП.

Привържениците на Левски имат организация, която е създадена именно с цел да придобива акции от ПФК Левски. Тя разполага с необходимия, кадрови, управленски и организационен потенциал, за да поеме управлението на клуба и да го поведе към устойчиво развитие. Това е Тръст „Синя България“.

Вярваме, че всеки човек, които носи Левски в сърцето си, си дава сметка, че от днес, присъствието ни стадиона е решаващо за бъдещето“, се казва в изявлението.

Ощр от категория Футбол