Намери ни
To Top

Венци Стефанов: Феновете на Левски носеха ковчег и се смяха, сега катафалка ли да им намерим?

Според члена на изпълкома на БФС и президент на Славия Венцеслав Стефанов проблемите в Левски и Ботев (Пловдив) са следствие на един логичен край, тъй като и двамата собственици не са отишли там по собствена воля, а вероятно са принудени. Вчера Георги Самуилов обяви, че прекратява издръжката на Ботев (Пловдив), а днес Спас Русев обяви оттеглянето си от Левски.

„В Левски ситуацията е малко „много баби – хилаво бебе“. Много началници, хора, които вършат работа – малко, а пък такива, които дават пари – още по-малко.


В края на краищата нещата винаги стигат до своя естествен завършек. Рано или късно идва краят на всичко, създадено изкуствено. Сигурен съм, че и човекът, издържал Ботев (Пд), не е имал намерение да помага на спорта, а е бил накаран насила да върши това. Случаят с Левски е идентичен. Познавам Спас Русев от много години. Интелигентен човек, но никога не е отворил и дума за спорт, камо ли за футбол“, категоричен бе Стефанов.

„Искам да припомня на феновете на Левски, че преди един мач с ЦСКА носеха един ковчег и се смяха. А сега катафалка за тяхното ли трябва да намерим? Чели ли сте Малкият Принц?! Има една притча за стълбата там. Когато се качваш по стълбата, никога не се смей на тези, които слизат. Защото скоро може да се окажеш в тяхното положение“.

„Ботев плуваха на вълните на щастието с КТБ, Левски бяха така при Миша Чорни. Но това е логичен край не само за тези два отбора. Трудно някой сериозен бизнесмен ще дава пари, без да има данъчни облекчения. Не може някой да бъде единствено дойна крава, както сме аз и моят приятел, вече повече от 20 години. И не само сме дойни крави, но и ни плюят.

„Дано следващото правителство се обърне с лице към спорта, защото иначе Стоичков, Костадинов и Балъков и техните успехи ще бъдат само един далечен спомен. Надявам се много на новия президент Румен Радев, той е спортен човек. Трябва да се разбере, че инвестициите в децата са инвестиции първо в здравеопазване и в образование. Защото когато децата спортуват, те са здрави. И когато спортуват, се учат на дисциплина, която им е нужна в училището, добави бизнесменът.

Ощр от категория Анализ