Намери ни
To Top

Камчия посреща 250 състезатели по борба от 15 държави

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ посреща повече от 250 състезатели по свободна и класическа борба от над 15 страни.  Борците са на подготвителен лагер преди престижния международен турнир „Петко Сираков – Иван Илиев“, за младежи до 23 години, който ще се проведе на 25 и 26 февруари. „Очакваме да се получи силно състезание“, каза Валентин Йорданов – председател на Българската федерация по борба, олимпийски шампион от Атланта 1996 г., седемкратен световен и седемкратен европейски победител в  свободната борба.


В Спортен комплекс „Камчия“ се провеждат ежедневни тренировки на състезателите сред които са представителите на Русия, Испания, Косово, Словакия, Узбекистан, Украйна, Унгария, Хърватска, Япония. Вчера следобед на тепихите в уникалната спортна зала на комплекса се състояха двустранни срещи по свободна и класическа борба между младежките национални отбори на България и Япония.

Не за първи път в „Камчия“ посреща българските национали по борба. В комплекса протече подготовката на българският отбор за олимпиадата в Рио 2016.

„Смятам, че състезателите, които са в „Камчия“ – юноши до 23 години, са следващите олимпийски надежди на България“, коментира Валентин Йорданов и допълни, че е очарован от перфектните условия, които „Камчия“ предлага за подготовка на националните отбори. „Базата е уникална не само за България, но и за Европа. Надявам се, че всички участници ще останат доволни“, допълни още председателят на Федерацията по борба.

Спортен комплекс „Камчия“ е построен и оборудван по олимпийски стандарти с инвестиция на правителството на Москва. Той отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на спортния комплекс и непосредствената близост на Медицински център «Здравец» – за рехабилитация и физиотерапия, позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на престижни международни тренировъчни сборове и състезания.

Ощр от категория Бойни Спортове