Намери ни
To Top

Владимир Иванов: Респектът към Лудогорец ни попречи

Треньорът на Славия Владимир Иванов смята, че прекаленият респект към Лудогорец и липсата на самочувствие и увереност у младите играчи на „белите” са основните причини за загубата с 0:2 от шампионите на „Васил Левски”.

„До загубата се стигна, защото Лудогорец умее да реализира положенията си. Ние имахме ситуации, като липсата на самочувствие, увереност, ни попречи да реализираме гол. Лудогорец е доста класен съперник и за наша радост на моменти седяхме доста добре на терена.


Но има още какво да се желае от нашия отбор доста. За нашите играчи тези мачове са само от полза и ще започнат да показват истинския си потенциал”, започна Фугата пред „Диема спорт”.

„Имаше при 0:0 положения, те също имаха 1-2 ситуации, вратарят на Лудогорец извади 2-3 ситуации, които ако бяхме влезли в наша полза, може би мачът щеше да се развие по друг начин. Всичко е въпрос на опит, на класа, която при нас е още рано, те са доста млади, не че това ги оправдава. Самочувствието и увереността, която трябва да придобият, само ще им е от полза. Бих откроил желанието за игра може би, малко излязохме като стресирани, защото аз знам и вярвам в тези футболисти и съм ги виждал, че могат да отиграват тези ситуации по много по-добър начин. Това им казах на почивката, че трябва да са по-уверени и по-спокойно. Респектът, който те имаха към Лудогорец, ни попречи да покажем по-добра игра, а не трябва да е така”, обясни треньорът на „белите”.

Той не търси оправдание в отлагането на мача заради снега вчера.

„Не мисля, че отлагането оказа влияние. Подготвиха се съвсем нормално, това не ни оправдава. Другите не отстъпват по нищо на продадените. След време те ще разкрият качествата си. Това са футболистите на Славия, ние сме преценили, че имат качествата да играят в този отбор.”.

Според него място в топ 6 остава само мираж за Славия.

„Ще е много трудно да се преборим да играем в горната шестица. След днешния мач шансовете ни стават още по-малки, въпреки че все още ги има. Ще ни е много трудно, но ако можем да преминем през този етап, може би след това отборът ще изглежда по друг начин. Въпрос на време е тези футболисти да играят все по-добре и по-добре и се радвам, че мога да работя с такива играчи.”

На пресконференцията след това Владимир Иванов призна отново превъзходството на Лудогорец и изрази мнение, че вчера мачът е бил правилно отложен.

„Мисля, че съвсем заслужено Лудогорец спечели. Ние се опитахме да се противопоставим, имахме ситуации, в които с повече самочувствие и увереност можеше да се получи и друго развитие на срещата. Да, моето мнение е, че на тези условия не можеше да се играе футбол. Днес ситуацията беше по-различна и се получи един интересен двубой.”

„Дали този резултат може да повлияе от психологически аспект? Надявам се да не се получи такова нещо. Предстоят доста мачове, в които при добро развитие на нещата, футболистите ще придобият нужното самочувствие и увереност. Дали ще видим Ивайло Димитров и Кръстев за мача с Черно море? Ще видим на кого ще залагаме, когато дойде мачът. Това са нападателите на Славия, те ще играят до края на сезона плюс Сердеров, но при него е нужно време да се подготви.”, каза той.

Ощр от категория Футбол