Намери ни
To Top

Славия показа зъби, но Лудогорец се поздрави с победата

Вчера двубоят от 20-ия кръг на Първа професионална лига между отборите на Славия и Лудогорец бе прекратен в 12-та минута заради лошите метеорологични условия. Днес условията за игра позволиха на двата отбора да доиграят срещата, като тя стартира от 11:23 минута.

Още в началото на мача разградчани се опитаха да доминират на терена , като в 25-та минута се откри възможност пред Кишада да отбележи чрез силен шут, но стражът на „белите“ Георги Петков изби в корнер.

В 32-та минута отново футболистите на Георги Дерменджиев бяха по-близо до това да поведат в резултата, след като Жоао Пауло бе изведен очи в очи с Петков, но отново вратарят на „белите“ излезе умело напред и успя да запази вратата си суха.


В следващите няколко минути пред Славия се откриха отлични възможности да отбележат, но футболистите на Владимир Иванов не успяха да организират и надградят атаките си. Въпреки това Славия показа много добра игра през първото полувреме, като неутрализира на няколко пъти атаките на шампионите.

След подновяването на играта първи до по-сериозна опасност стигнаха белите в 62-та минута, но отлична намеса на стража на „орлите“ Владислав Стоянов запази равенството в мача.

В 67-та минута след центриране от ъглов удар на Вандерсон, Клаудиу Кешеру засече топката с глава и отбеляза за 1-0 в полза на Лудогорец. Това бе и 13-то попадение за него, с което оглави голмайсторската листа в Първа лига.

В 69-та минута разградчани имаха перфектна възможност да удвоят резултата, но отново добрата намеса на Петков спаси белите от това да получат второ попадение в срещата.

В 75-та минута Кръстев имаше възможност да изравни, но ударът му премина над надпречната грета. Минута след това с красив прехвърлящ удар от разстояние Жуниор Кишада удвои резултата в полза на „орлите“.

До края на срещата и двата отбора имаха шанс да отбележат, но в крайна сметка Лудогорец спечели срещата с 2:0.

Така разградчани спокойно ще се отправят към летището във Варна, за да се хванат самолета за Дания, където в четвъртък ще изиграят втората си среща от 1/16 финалисте в Лига Европа с Копенхаген. В първия мач, който се проведе на стадион „Васил Левски“ футболистите на Георги Дерменджиев записаха поражение с 1:2.

Лудогорец продължава да бъде лидер в първенството с 53 точки, като с днешната си победа „орлите“ увеличиха преднината си с 10 точки пред втория в таблицата отбор на Левски. Славия се намира на 11-та позиция в класирането с 21 пункта.

Ощр от категория Футбол