Намери ни
To Top

Комисионерът: Световната класика няма да изчезне

Слуховете, че Световната класика ’17 ще бъде последното издание на неофициалното световно първенство по бейзбол, са неоснователни. Това увери комисионерът на МЛБ Роб Манфред две седмици преди началото на четвъртия комерсиален турнир за национални отбори под съвместната егида на Мейджър лийг и световната конфедерация (WBSC).

„Винаги съм отворен да разгледаме идеи – дали за времето на провеждане или за структурата на първенството, които биха подобрили Световната бейзболна класика. Но идеята, че това ще бъде последният турнир, е такава, която не мога да подкрепя – подчерта Манфред.


– Разговарял съм с всички собственици на клубове и имам единодушното им уверение, че тази инициатива е важна за лигата. Сред оперативните ръководители може и да срещнете такива, които искат да задържат играчите си на лагер, но такава пречка на управленско ниво няма.“

Световната класика бе организирана за първи път през 2006 г., а след второто издание през 2009 г. бе взето решение да се провежда на 4-годишен цикъл. Първите две титли бяха спечелени от Япония, а през 2013 г. шампион стана Доминиканската република. Карибският отбор ще защитава трофея си от 6 до 22 март.

Ощр от категория Спорт