Намери ни
To Top

Гофен е на финал в Ротердам и в Топ 10 от другата седмица

Неуморимият Давид Гофен достигна финал на първия турнир за годината от категория 500 в Ротердам, след като преодоля Пиер-Юг Ербер с 6:1, 6:3 Белгиецът официално ще дебютира официално в „Топ 10“ през другата седмица.

След два продължителни гейма световният №11 поведе 40-15 от посрещане и успя от втори опит да вземе подаването на французина, а после затвърди, неутрализирайки точка за пробив – 3-1.

В петия гейм белгиецът накара опонента му отново сериозно да се потруди, гонеше всяка топка и постави под напрежение световния №109. Така стигна до брейкбол, а на него опонентът му пласира форхенд в мрежата – 4-1.


Докато французинът се усети и намери правилен отговор на играта на съперника си, сетът вече беше приключил след нов допуснат пробив в края – 6-1.

През втората част Ербер малко промени тактиката си и почна да излиза на мрежата, виждайки, че ако продължава да разиграва от основната линия, нищо добро не го чака.

В четвъртия гейм третият поставен в схемата стигна до два брейкбола, като съперникът му ги отрази с два смача на мрежата. После обаче сбърка воле и отново даде шанс на Гофен, чийто ретур падна в краката на тръгналия навътре Ербер, който сгреши – 3-1.

Френският тенисист си създаде нова сложна ситуация следващия път, когато вкарваше топката в игра, като голяма заслуга, разбира се, за неприятностите му имаше и Давид Гофен, който не спираше да се движи и връщаше абсолютно всичко. Все пак, Ербер успя да вземе подаването си, но усещаше, че вече каквото и да предложи, отговор от отсрещната страна на мрежата има.

В осмия гейм Ербер изостана 30-40, което значеше мачбол за опонента му. 109-ият в света се справи, но нова негова грешка осигури втори шанс, като този път последва ретур в мрежата. Накрая затвори сервис гейма си, но Гофен сервираше за място на финала, поведе 40-15 и при 40-30 си подпечата мястото на финала.

Ощр от категория Тенис