Намери ни
To Top

Силен снеговалеж прекрати мача на Славия и Лудогорец

Двубоят от 20-ия кръг на Първа професионална лига между отборите на Славия и Лудогорец бе прекратен заради лошите метеорологични условия. Двубоят на националния стадион „Васил Левски” стартира по програма в 15.00 часа въпреки силния снеговалеж над София. След само 15 минути игра обаче логично главният арбитър Стефан Апостолов взе решение да прекрати двубоя.


Дежурният делегат на Българския футболен съюз Валентин Чакъров заяви, че по правилник сблъсъкът трябва бъде доигран още утре със същия начален час. „Това са изискванията на Наредбата. Изненада ни времето. Надявахме се, че ще спре снегът. Почистиха се линиите, но снегът се усили. Утре ще се доиграе мачът от 15 ч. Половин час преди да започне срещата теренът беше очертан нормално с бели линии.“

„При създалите се атмосферни условия най-правилното решение бе двубоят да не се доиграе. Това бе мнението на всички. При този сняг не бе нормално да се играе футбол, колкото да ни се иска на нас и на феновете, това просто не са нормални условия за игра”, заяви старши треньорът на Славия Владимир Иванов.

Подобно мнение изрази и наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев. „Просто не можеше да се играе при тези условия и решението да се прекрати срещата бе най-логичното. Никой не може да каже каква ще бъде обстановката утре. Ще изчакаме да видим какво ще е окончателното решение кога ще се доиграе двубоя и след това ще си направим нашата програма. Вярно е, че играем в четвъртък срещу Копенхаген, но ще се справим”, уточни опитният специалист, който сподели, че все още не е ясно дали от клуба ще поискат срещата със Славия да бъде отложена за неопределено време.

Ощр от категория Футбол