Намери ни
To Top

Глен Робсън III прескочи трима и спечели конкурса по забивки в All Star уикенда

Играчите на Ню Йорк Никс, Хюстън Рокетс и Индиана Пейсърс – Кристапс Порзингис, Ерик Гордън и Глен Робинсън III – триумфираха в съботната нощ на All Star уикендът в Национална баскетболна асоциация.

Състезанието за умения с топка бе спечелено от 221-сантиметровия център на Никс Порзингис. Той бе най-прецизен при паса и от стрелбата от линията за три точки.

В него участниците бяха разделени на два потока – гардове и играчи над 2 метра – като на финала се изправиха победителите от всяка група.


Това бяха Гордън Хейуърд от Юта Джаз и Порзингис. Когато получи трофея си, той сподели, че тази награда е за големите играчи в лигата.

Останалите, които участваха, бяха Айзея Томас от Бостън Селтикс, Девин Букър от Финикс Сънс, Антъни Дейвис от Ню Орлийнс Пеликанс, Джон Уол от Вашингтон Уизърдз, Демаркъс Казънс от Сакраменто Кингс и Никола Йокич от Денвър Нъгетс.

Шампионът от миналата година в състезанието по стрелба от тройката Клей Томсън отпадна в първия кръг. Той завърши с 18 точки, с колкото се отчете и представителят на Лос Анджелис Лейкърс Ник Йънг. Най-много точки от първия етап реализира стрелеца от Хюстън Рокетс Ерик Гордън – 25. Освен него във финалния рунд се класираха Кайри Ървинг (20) от Кливланд Кавалиърс и Кемба Уокър (19) от Шарлът Хорнетс.

Гордън и Ървинг вкараха по 20 точки и решиха победителя в допълнителен рунд. В него играчът на „ракетите” триумфира с 21 точки. Той стана първият играч на Хюстън, спечелил конкурса по стрелба.

След състезанието бе почетена паметта на легендарния репортер Крейг Сейгър, който напусна този свят през миналата година. За неговата фондация СейгърСтронг бяха дарени общо 500 000 долара. Това стана след като част от звездите в НБА и такива от шоубизнеса стреляха в рамките на минута от линията за три точки и за всеки точен изстрел се натрупваха по 10 000 долара. Сумата стигна до 130 000, след което на паркета повикаха Стеф Къри от Голдън Стейт Уориърс да стреля от центъра с цел да се достигне половин милион. Той обаче изпусна осемте си опита и в крайна сметка Шакил ОНийл вдигна едно от децата на Сейгър до ринга, то вкара и така лигата дари въпросната сума.

Съботното шоу завърши със забивките. Там участниците направиха много пропуски. Съдии в конкурса бяха Гари Пейтън, Дейвид Робинсън, Доминик Уилкинс, Алонзо Морнинг и Крис Уебър.

Глен Робинсън III от Индиана Пейсърс първи събра пълен актив от 50 точки след много впечатляващо изпълнение – той прескочи двама души, които бяха един върху друг, и заби странично.

Защитаващият титлата си от миналата година Аарън Гордън демонстрира оригиналност – той използва дрон, който летеше до коша и пусна топката от въздуха. Играчът на Орландо искаше да прокара топката между краката си след като тя е отскочила от паркета и тогава да забие, за което обаче му трябваха четири опита и това се отрази на резултата м – 38 т. Той започна първи при вторите опити, като не успя да забие нито един път.

Играчът на Финикс Дерек Джоунс избухна с феноменално изпълнение, при което съотборника му Девин Букър асистира – гардът удари топката отстрани на таблото, Джоунс излетя високо, прокара я между краката и с мелница завърши със сила. Той и Глен Робинсън III се класираха на финала. Там играчът на Пейсърс впечатли повече съдиите и вдигна трофея.

Ощр от категория Баскетбол