Намери ни
To Top

Половин век Роберто Баджо

Неподражаемият футболен артист Роберто Баджо празнува половинвековен юбилей днес. Носителят на „Златната топка“ за 1993 година окачи бутонките през 2004 година, но футболът не го е забравил.
Роберто Баджо на 50 години+30

„Баджо е всичко и нищо за мнозина. Той е изумителна комбинация от гениални изпълнения и фатални грешки.


Може би затова където и да отидете по света и кажете, че сте италианец, първото име, което ще чуете отсреща е на Божествената опашка Роберто Баджо“, така започва обширен материал на „Кориере дело Спорт“, посветен на знатния рожденик.
Роберто Баджо на 50 години+30

„Философията ми в живота се базира на търсенето на щастие. Всеки ден човек трябва да търси щастието. Намерим ли го, и ако си струва, трябва да го предадем на останалите. Непрекъснато се изненадвам от начина, по който ме приемат хората.
Роберто Баджо на 50 години+30

Все пак спрях да играя преди 13 години. Ефектът е приятен, но изненадващ“, сподели бившият ас на Виченца, Фиорентина, Ювентус, Милан, Болоня, Интер, Бреша и „Скуадра адзура“ преди два дни.

Пропускът от дузпа на финала на световното през 1994 година срещу Бразилия е може би най-яркият спомен от футбола, който е запазил днешният рожденик.

„Да, аз съм будист, но не съм Буда, а просто Баджо. Този пропуск ще помня цял живот. От дете мечтая да играя на финал на световно първенство и то именно срещу Бразилия“, каза тогава италианецът.

Ощр от категория Футбол