Намери ни
To Top

Лудогорец загуби от Копенхаген в София

Лудогорец претърпя поражение с 1:2 от датския Копенхаген в първия сблъсък между двата тима от 1/16-финалите от турнира Лига Европа. Пред повече от 14 000 зрители на националния стадион „Васил Левски“ гостите се възползваха максимално от своите възможности и взеха сериозен аванс преди реванша в Дания.

Срещата започна кошмарно за българския шампион, който още във втората минута бе в ролята на догонващ след нелеп автогол на Абел Анисе. Халфът от Мадагаскар не се ориентира добре при центриране от корнер в наказателното поле и вместо да изчисти топката, той я прати в собствената си врата.


Очаквано голът стъписа домакините, които в следващите минути трудно организираха своята игра. За това допринесе и отличната тактическа постройка на датския тим.

Постепенно играчите на Георги Дерменджиев се отърсиха от шока и започнаха да търсят по-смело вратата на противника. Положенията пред Робин Олсен обаче идваха трудно. Единствените по-сериозни възможности за Лудогорец дойдоха след далечни изстрели на Мисиджан и Марселиньо, но и те не донесоха нужния резултат и така българският шампион се прибра на почивка с гол пасив.

За съжаление на “орлите” втората част започна по подобие на първата. В 53-ата минута след бърза контраатака гостите реализираха нов гол чрез Туту. Малко преди това отново той можеше да се разпише, но ударът му срещна гредата на Владо Стоянов.

При този негативен развой Лудогорец се впусна в постоянни атаки в търсене на попадение. В игра се появиха Клаудиу Кешеру и новото попълнение Жоао Пауло, като това определено даде резултат. В 81-ата минута Кешеру бе изпуснат от защитата на датчаните и от близка дистанция вкара за 1:2. До края домакините опитаха да стигнат поне до изравняване, като най-добрата възможност се откри пред Жоао Пауло, който стреля мощно, но стражът на Копенхаген се намеси блестящо и спаси.

В заключителните минути на срещата датският шампион също имаше шанс да вкара нов гол, но този път Владо Стоянов бе на своето място и отрази. Секунди преди края гостите останаха с човек по-малко, след като Ян Грегош получи втори жълт, респективно червен картон.

В крайна сметка датчаните си тръгнаха от София с победата, което им дава сериозно предимство преди реванша, който е след седмица.

Ощр от категория Футбол