Намери ни
To Top

Байерн Мюнхен отново зашлеви Арсенал с пет гол

Байерн Мюнхен постигна разгромна победа с 5:1 при домакинството си на Арсенал в първия сблъсък между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига. Пред пълните трибуни на „Алианц Арена“ в Мюнхен баварците стигнаха до успеха след попадения на Ариен Робен (11’), Роберт Левандовски (53’), Тиаго Алкантара на два пъти (56’ и 63’) и Томас Мюлер (88’). За гостите от Англия единственото попадение реализира Алексис Санчес в 30-ата минута.

Иначе срещата започна с мощен натиск на домакините, които притиснаха максимално своя съперник.


След няколко отлични възможности за гол, логичното се случи и в 11-ата минута Байерн излезе напред в резултата. В един от типичните си пробиви по десния фланг Ариен Робен премина покрай защитниците на Арсенал и с красив фалцов удар не остави шансове на Оспина.

Играчите на Карло Анчелото продължиха да доминират, но въпреки това в 30-ата минута резултатът бе изравнен. След центриране от корнер в наказателното поле на Байерн, топката попадна в Левандовски, който вместо моментално да изчисти коженото кълбо се засуети и неволно изрита връхлитащия Лоран Кошчелни. Главният арбитър Милорад Мажич моментално посочи бялата точка, а с изпълнението се нагърби Алексис Санчес. Първоначалният удар на чилийския национал бе спасен от Мануел Нойер, но топката отново се върна в него и този път Санчес не сбърка, изравнявайки резултата.

До края на полувремето и двата тима пропуснаха по една добра възможност да реализират, като домакините имаха и сериозни претенции за дузпа в 35-ата минута за игра с ръка на Ектор Белерин, но този път Мажич остава безмълвен.

Все пак след подновяването на играта германският шампион нанесе своя удар и то в рамките на само няколко минути. Първо в 53-ата минута Роберт Левандовски се разписа за 2:1, засичайки центриране на капитана Филип Лаам. Само три минути по-късно Байерн вкара трети гол, като този път негов автор бе Тиаго Алкантара. Бразилецът получи триково подаване с пета от Левандовски и от чиста позиция не сбърка за 3:1. В 63-ата минута бившият халф на Барселона попадна за втори път в прегръдките на своите съотборници. Тиаго шутира мощно от границата на наказателното поле, топката рикошира в защитник на Арсенал и влетя неспасяемо във вратата на Оспина.

Крайното 5:1 за Байерн оформи резервата Томас Мюлер. Буквално секунди, след като се появи на терена немският национал записа името си сред голмайсторите след поредната груба грешка в защитата на гостите.

След днешния разгром Карло Анчелоти и компания могат да се считат сигурни за продължаването си в следващата фаза като предстоящият реванш на „Емирейтс” в Лондон ще е по-скоро протоколен. На отсрещната страна “артилеристите” пък отново ще трябва да се задоволят с отпадане на осминафиналите.

Ощр от категория Футбол