Намери ни
To Top

Григор преодоля първото препятствие в Ротердам

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от сериите АТР 500 в Ротердам, след като победи германеца Миша Зверев с 6-7(4), 6-2, 6-4 в откриващия си мач от надпреварата.

Първата ракета на България се намира в отлична форма, като само преди няколко дни триумфира с титлата в София, но и Зверев натрупа престижни победи от началото на година, включително и над световния номер 1 Анди Мъри на Откритото първенство на Австралия. Двубоят на Централния корт в зала „Ахой“ започна равностойно, като опитният германец бе безгрешен при своите сервис геймове и при излизанията на мрежата. Григор имаше три възможности за пробив, но не успя да ги реализира, като в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който българинът допусна две грешки и позволи на съперника си да стигне до успеха.


Димитров започна по-уверено втората част и от резултат 2-2 постигна два поредни пробива и взе 4 поредни гейма, за да изравни резултата. В решаващия сет хасковлията проби в 5-ия гейм, но Зверев успя да върне пробива веднага. Все пак, българският тенисист отново взе подаването на опонента си, след което затвори мача на собствен сервис след малко под 2 часа игра.

Ощр от категория Тенис