Намери ни
To Top

Меси срещу Роналдо: Голямата надпревара до 100 гола в Шампионска лига

Лео Меси и Кристиано Роналдо водят постоянна битка за трофеи, но това води и до купища рекорди, които двамата подобряват почти всяка седмица.

Тази седмица Шампионска лига се завръща с първите мачове от осминафиналите и двамата подновяват съперничеството за още един голям рекорд – кой от тях ще стане първият играч, отбелязал 100 гола в Шампионска лига.

В началото на сезона Кристиано Роналдо изглеждаше почти сигурен победител в това състезание. Носителят на „Златната топка” отбеляза 16 пъти през миналия сезон в турнира и в крайна сметка вдигна трофея на финала срещу Атлетико Мадрид.


С 93 гола Роналдо водеше с цели 10 на Меси.

Но в груповата фаза на турнира през този сезон Меси отвърна с два хеттрика и общо 10 гола, за да стигне кота 93. За шестте мача в групите Роналдо отбеляза само два пъти и има 95 към момента.

Тази вечер Меси ще играе с Барселона като гост на ПСЖ, а в сряда вечер Роналдо и компания приемат Наполи в първи битки от осминафиналите.

Кристиано е в най-дългата си серия без гол в турнира на богатите – 433 минути, но никой няма повече от неговите 44 гола в елиминационната фаза.

Двамата стигнаха невиждани висоти, защото Меси отдавна счупи рекорда на Раул за общ брой голове в Шампионска лига, а 100 попадения досега в турнира не е отбелязвал нито един футболист.

Ощр от категория Анализ