Намери ни
To Top

ЦСКА 1948: Клубът с тирето ползва „Българска армия“ без търг или конкурс

Ръководството на ЦСКА 1948 се обърна с писмо към феновете на ЦСКА, заявявайки, че ЦСКА-София на Гриша Ганчев ползва стадион „Българска армия” на базата на временно споразумение и не е бил проведен търг или конкурс за това.

Комично или не, но хората от ЦСКА 1948 наричат Панчарево – „Панчерево”, а писмото дори не е завършено и последното изречение приключва още в началото.

Ето какво гласи писмото:

Уважаеми привърженици на ЦСКА,

обръщаме се към вас, във връзка със зачестилите публични изказвания относно статута на стадион „Българска Армия“ и базата в Панчерево. Няма да влизаме в тона, наложен от ръководителите на клуба, известен доскоро като Литекс (Ловеч).


Бихме желали да внесем някои уточнения:

(1). Футболният клуб, възникнал през 2016 г. след сливане на Ловеч и Етрополе, ползва стадион „Българска Армия“ и базата в Панчерево въз основа на временно споразумение с Министерство на Младежта и Спорта (ММС).

(2). По думите на служебния министър, проф. Дашева, споразумението е срочно и е валидно само до провеждане на открита състезателна процедура за дългосрочно ползване на „Армията“ и Панчерево – такава се очаква до стартира до месец. Не е ясно по какъв ред е подписано споразумение за ползване на имоти публична държавна собственост, без да се проведат задължителните по закон търг или конкурс. Темата остава открита и ние обещаваме да ви информираме относно детайлите на споразумението, които оставят съмнения за извършени злоупотреби.

(3). По никакъв повод ръководството на ФК ЦСКА 1948 не е търсило контакт с колегите от Ловеч и Етрополе. Миналата седмица техен емисар, обозначил се като „административен директор“, е поканил оперативния ни директор Добрин Гьонов на среща. Тъй като ние работим професионално, г-н Гьонов предложил на колегата да изложи идеите си в официално писмо, подписано от упълномощено лице. До 16:30 часа на 14 февруари в деловодството ни не е получено такова писмо.

(4). Всички привърженици на футбола и редови данъкоплатци очакваме да се запознаем със споразумението, което позволява на клуба с тирето да ползва имоти публична държавна собственост, без провеждане на търг или конкурс. Очакваме някой от многото директори на .

Оставаме с уважение,
От Ръководството на ФК ЦСКА 1948

Ощр от категория Футбол