Намери ни
To Top

Хоел Арате ще готви боксовите национали по нова програма

Старши треньорът на националния отбор на България по бокс Хоел Солер Арате е доволен от подготовката на националите за 68-ото издание на турнира „Странджа“, който ще се състои от 21 до 26 февруари в зала „София“. Кубинският специалист планира от началото на следващия месец и въвеждането на нова програма за тренировки, по които националите ще се готвят за Европейските и Световните шампионати за мъже през този сезон.
Пресконференция на БФ бокс преди боксов турнир „Странджа“+26

„Изпълнихме на 100 процента предвидените неща на подготовката. Включихме и млади състезатели, които бяха много развълнувани от тренировките с мъжете.


За тях това беше добра основа за предстоящото Европейско първенство в България. По време на 24-дневния лагер наблегнахме на тактиката и на повишаването на способностите в аеробиката и силовите възможности, вкарахме нови елементи за работата с крака и координация. Искаме да подобрим резултатите си от миналия сезон, когато загубихме 15 срещи с 1:2. Вярвам, че тази година ще обърнем резултатите в наша полза. Очакваме много силен турнир, на който идват едни от най-добрите в света. Естествено за нас основна цел са Европейското и Световното първенство за мъже през тази година, а „Странджа“ ще ни даде възможност да проверим докъде сме стигнали. След турнира започваме по-сложни тренировки с изцяло нова програма. Вече работихме с нея с двама състезатели и дава добри резултати“, заяви Арате.

Ощр от категория Бойни Спортове