Намери ни
To Top

Ман Сити сломи Борнемут и подгони Челси

Манчестър Сити записа трета поредна победа в Премиър лийг, след като надигра Борнемут в последния мач от 25-ия кръг. “Гражданите” взеха ценни три точки в гостуването си на “Виталити Стейдиъм” като се наложиха с 2:0 и подгониха лидера в класирането Челси, като стопиха изоставането си от него на осем точки. Рахим Стърлинг откри резултата в 29-ата минута, а автогол на Тайрън Мингс в 69-ата минута оформи победата на гостите.

Първата опасност в мача бе създадена от домакините в 18-ата минута, когато Джардън Айб направи двойно с Джак Уилшир и изскочи в наказателното поле, но решителна намеса на Уили Кабайеро предотврати почти сигурен гол.


Гостите пък отговориха с прекрасен пробив на Лирой Сане в 26-ата минута, който центрира за Рахим Стърлинг, но ударът на англичанина се отби от гредата. По-малко от минута след това Туре Яя отправи силев изстрел от дистанция, но кълбото отново не намери очертанията на вратата. В 29-ата минута обаче натискът на гостите най-накрая даде резултат. Отново Сане центрира отляво и въпреки намесата на защитник топката стигна до Стърлинг, който този път не сгреши за 0:1.

Борнемут можеше много бързо да се върне в мача, като още в следващата минута Джошуа Кинг успя да отбележи гол, който обаче не бе зачетен заради нарушение на нападателя срещу Джан Стоунс.

Последва нов натиск на Манчестър Сити и първо удар на Давид Силва бе спасен от вратаря, а минута след това и Серхио Агуеро тества Артур Боруц, който отново бе на мястото си.

Второто полувреме отново започна по-мудно, но в 67-ата минута домакините можеха да стигнат до изравняване след силен шут на Хари Артър, който с мъка бе спасен от Кабайеро. Още в ответната атака обаче Сити реши всичко в своя полза с нов гол. Стърлинг проби отляво и центрира за Агуеро, който игра с топката и след рикошет в Мингс тя се озова във вратата за 0:2.

До края гостите можеха да направят успеха си и още по-сериозен. Първо Сане нацели греда в 84-ата минута, а три по-късно Александър Коларов отправи бомбен удар, спасен от Артур Боруц.

В крайна сметка Манчестър Сити се поздрави с успеха и с актив от 52 точки излезе на 2-ото място в класирането. Борнемут пък остава 14-ти с 26 спечелени точки.

Ощр от категория Футбол