Намери ни
To Top

Какво очаква Гришо на турнира в Ротердам?

Григор Димитров продължи невероятно си представяне през 2017 година и спечели турнира в София пред рекордната за събитие с ранг АТР250 над 12-хилядна публика в „Арена Армеец“. За Гришо обаче не остана почти никакво време за празнуване, защото на 13 февруари започва следващото състезание с негово участие – в Ротердам.

Турнирът е от по-високия клас АТР500, провежда се в зала на твърда настилка и българската звезда в тениса е поставен под №5, като пред него в схемата са Марин Чилич, Доминик Тийм, Давид Гофен и Томаш Бердих.
Григор Димитров спечели Garanti Koza Sofia Open 2017 част II+48

Григор нямаше особен късмет при жребия в първия кръг, защото ще се изправи срещу четвъртфиналиста от Откритото първенство на Австралия Миша Зверев, който изненадващо изхвърли Анди Мъри и го спря за титлата от Големия шлем.


Ако Димитров елиминира играещия за Германия по-голям от братята Звереви, ще има предполагаемо по-леко препятствие в следващия кръг, защото го очаква сблъсък с квалификанти.

Може да се каже, че българският ас е в по-слабата половина на схемата, защото на евентуален четвъртфинал ще се изправи срещу стария си познайник Давид Гофен, когото вече елиминира в Мелбърн и срази на финала в София.

В горната половина на турнира в Ротердам пък потенциални финалисти са (освен топ поставения Марин Чилич и четвъртия Бердих) Люка Пуй (осми в схемата) и Джо-Уилфред Цонга (шести), както и защитаващият титлата си от миналата година Мартин Клижан.

Гришо изглежда в най-добра форма от всички гореспоменати претенденти, а по ирония на съдбата най-много трудности от началото на сезона и съответно най-малко шансове за титла в Ротердам по предварителни очаквания имат водачите в схемата Чилич и Тийм.

Ощр от категория Тенис