Намери ни
To Top

Лацио и Милан в битка за Европа

Само 3 точки делят Лацио и Милан преди двубоя помежду им, с който се затваря 24-ият кръг в Серия „А“. Двата отбора преследват класиране в евротурнирите и евентуален успех на домакините може да им даде сериозно предимство срещу пряк конкурент. В последния си мач отборът на Симоне Индзаги показа мощ в офанзивен план и вкара 6 гола като гост на Пескара. По-впечатляващо обаче бе това, което направи Милан в Болоня – победа с 9 човека.


Преди головата фиеста срещу Пескара Лацио записа две поредни загуби. Римските „орли“ имат една от най-резултатните атаки в дивизията, но и най-пропускливата защита в Топ 6. Милан загуби последователно с по един гол разлика от Наполи, Удинезе и Сампдория, но изстраданата победа срещу Болоня върна усмивките в лагера на тима.

Лацио ще разчита в предни позиции на Чиро Имобиле, Фелипе Андерсон и Балде Кейта. В средата на терена пък се очаква да действат Лукас Билия, Сергей Милинкович-Савич и Марко Пароло.

В лагера на Милан има доста проблеми с контузени. В лазарета са Лука Антонели, Джакомо Бонавентура, Матия Де Шилио и Рикардо Монтоливо, а заради наказания Винченцо Монтела няма да може да разчита и на Габриел Палета и Юрай Куцка. В атака за „росонерите“ ще действа триото Карлос Бака, Сусо и Жерард Деулофеу.

Любопитни факти:

– Милан има само 3 загуби в последните 37 мача срещу Лацио в Серия „А“. Победите за „росонерите“ са 16, а равенствата – 18.
– Споменатите 3 победи на Лацио са постигнати в последните 5 години и всички те са на „Олимпико“.
– След първите 23 кръга Лацио има 43 точки, колкото и през сезон 2012/13. Това е най-доброто постижение на отбора от 12 години.
– С отбелязаните до момента 41 гола „бианкочелестите“ правят най-резултатната си кампания в първенството от сезон 2000/01 (44).
– Милан е с актив от 40 точки преди двубоя днес. Винаги, когато са достигали кота „40“ след 23 кръга, „червено-черните“ са финиширали в Топ 4.
– От началото на сезона Лацио реализира 12 гола с глава. Поввече от първенствата от Топ 5 в Европа имат само Реал Мадрид, Арсенал и Монако (13).
– 70% от попаденията на Милан през сезона са отбелязани през вторите полувремена. Това е най-високият процент от всички отбори в серия „А“.

Ощр от категория Футбол