Намери ни
To Top

Моу за Марсиал: Искам да виждам Антони от последните две седмици

„Натискът ни преди първия гол създаде невероятна атмосфера. Феновете бяха толкова щастливи и ентусиазирани от футбола ни! От качеството, от красотата, от движението, от създадените положения и от спасяванията!”

Това каза Жозе Моуриньо след успеха на Манчестър Юнайтед над Уотфорд с 2:0 на „Олд Трафорд” в мач от XXV кръг на английската Висша лига.

След него „червените дяволи” са непобедени в 16 шампионатни срещи, а това е и най-успешната им поредица след оттеглянето на сър Алекс Фъргюсън.

Така момчетата на португалеца вече са само на две точки от топ 4, макар следващият им двубой в Премиършип да е чак на четвърти март, защото градското дерби със Сити бе отложено заради финала за Купата на лигата със Саутхемптън.


„Ако не бяхме вкарали гол през първото полувреме, би било престъпление към футбола – продължи португалецът. – За щастие успяхме и след почивката отбелязахме второ попадение. След него си помислих, че ако не приключим мача с трето, аз ще го приключа като пусна Маруан Фелайни. Спечелихме заслужено”, допълни Моу и бе помолен да коментира представянето на Антони Марсиал, отблагодарил се с гол и асистенция за първия си старт от ремито с Ливърпул (1:1) на 15-и януари.

„Доволен съм от начина, по който Антони тренира през последните две седмици. Той имаше нужда от този подарък, да започне като титуляр, за да разбере, че аз оценявам усилията му. Марсиал откликна по най-добрия начин и аз съм щастлив с представянето му. Ако продължи да тренира по същия начин, ще е поне на това ниво, ако не и на по-високо.”

За Пол Погба:

„Той бе на високо ниво, както и в предишния ни мач. Има баланс в играта му, а и взима правилните решения. Представя се силно и това ме радва.“

Ощр от категория Футбол