Намери ни
To Top

Григор прекърши грузинската сензация и е на исторически финал в София

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за финала на София Оупън. Във втория полуфинал от надпреварата поставеният под номер 3 в схемата българин се справи с грузинската сензация Николоз Басилашвили, побеждавайки го с 6-1, 6-4 пред близо 12 000 зрители в столичната зала „Арена Армеец”. По този начин утре Григор ще спори за титлата пред родна публика.

Димитров стартира повече от впечатляващо срещата и след два бързи пробива и тотална доминация спечели първия сет с 6-1 след само 21 минути игра.


Втората част започна далеч по-равностойно като двамата печелиха своите подавания. В петия гейм, продължил близо 9 минути, българинът достигна до няколко възможности за пробив, но 87-ят в света грузинец с мъка удържа подаването си.

От своя страна Гришо печелеше безпроблемно сервис геймовете си и по този начин бързо пренасяше напрежението върху своя съперник. Това даде своя резултат в гейм №7, при който първата ни ракета успя да стигне до така важния пробив и да поведе с 4-3. Грузинецът опита да отговори, след като получи възможност да върне пробива, но Григор запази концентрация и в крайна сметка затвърди преднината си за 5-3. Нов пробив подпечата успеха на първата ни ракета, който си гарантира място във финала.

Там негов съперник ще е поставеният под номер 2 в схемата Давид Гофен от Белгия. В досегашните два мача помежду им, българинът има две победи, последната от които бе на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън с 3-0 сета.

Ощр от категория Тенис