Намери ни
To Top

Манчестър Юнайтед постави нов рекорд с успех над Уотфорд

Манчестър Юнайтед остана непобеден като домакин в 19-и пореден двубой, след като спечели с 2:0 срещу Уотфорд в мач от XXV кръг на английската Висша лига.

Благодарение на успеха „червените дяволи” поставиха нов рекорд в английския елит, защото успяха първи да преминат границата от 2000 точки в Премиършип.

Те контролираха двубоя на „Олд Трафорд” и заслужено стигнаха до победата с попадения на Хуан Мата (’32) и Антони Марсиал (’60).

Първият точен удар в двубоя бе нанесен от Хенрик Мхитарян в 11-ата минута, но не затрудни Аурелио Гомеш.


В 13-ата пък вратарят бе хванат в крачка след изстрел на Антони Марсиал, ала топката премина встрани.

Гостите отговориха в 18-ата минута, когато удар на Хосе Холебас профуча опасно близо до пазената от Де Хеа врата.

Секунди след това пък Гомеш трябваше да се разтегне максимално, за да отрази чудесен шут на Погба от средна дистанция.

В 24-ата минута Ибрахимович бе фаулиран пред пеналта. Домакините изпълниха веднага свободния удар и вкараха гол, но арбитърът спря играта и нареди статичното положение да бъде повторено.

Малко след това Антонио Валенсия проби отлично и центрира към Погба, който стреля от движение, но Гомеш спаси.

Логичното се случи в 32-ата минута, когато „червените дяволи” откриха резултата след образцова атака.

Тя премина през Хуан Мата, който с пета отклони към Мхитарян, а после се оказа на точното място и от движение оползотвори прострелното центриране на Марсиал за 1:0.

Секунди след това пак самият Мата сложи топката на главата на Златан Ибрахимович, но той отблизо стреля право в тялото на вратаря.

Второто полувреме започна с хубав удар на Марсиал по диагонала, а в 54-ата минута Погба извърши ненужно нарушение пред наказателното поле.

Мауро Сарате изпълни отлично свободния удар, но Давид де Хеа успя да спре топката преди тя да влезе в далечния му горен ъгъл.

Манчестър Юнайтед отвърна подобаващо. В 60-ата минута „червените дяволи” организираха бърза атака, при която Мхитарян подаде към Ибрахимович, а той с едно докосване изведе Марсиал.

Последният влезе в наказателното поле и след финт стреля в близкия ъгъл, за да свари неподготвен Гомеш и така да удвои резултата – 2:0.

В 73-ата минута Трой Дийни имаше шанс да намали, ала стреля в обсега на Де Хеа и испанецът спаси.

До края Мхитарян и Ибрахимович пропуснаха да оформят класическия успех и така Манчестър Юнайтед събра 48 точки, с 18 повече от Уотфорд и с две по-малко от третия Арсенал.

Ощр от категория Анализ