Намери ни
To Top

ПСЖ вилнее с класика преди Барса

Пари Сен Жермен разби с класическото 3:0 Бордо в гостуването си от 25-ия кръг. Столичани изграха изключително силен мач и можеха да спечелят и по-убедително, като демонстрираха отлична форма преди предстоящия сблъсък с Барселона от 1/8-финала в Шампионската лига следващата седмица. Единсон Кавани се разписа на два пъти в 6-ата и 47-ата минута, а третото попадение бе дело на Анхел ди Мария в 40-ата минута.

Срещата започна с натиск на ПСЖ и още в 6-ата минута защитник на Бордо не се намеси добре при един дълъг пас в наказателното поле, като изчисти топката в краката на кавани, който само това и чакаше и с изстрел от воле отбеляза за 0:1.


След това в 16-ата минута и Ди Мария имаше добър шанс, като стреля опасно и вратарят трябваше да се намесва решително.

Бордо също имаше две добри положения да възстанови равенството. Първо в 19-ата минута Санкаре стреля опасно с глава и Кевин Трап трябваше да се намесва решително. Две минути по-късно стражът отново бе тестван със силен изстрел на Палоа, но отново бе на мястото си.

В 40-ата минута обаче гостите нанесоха втори удар. Ди Мария бе изведен зад защитата и с техничен прехвърлящ удар не остави шансове на вратаря за 0:2.

Още в началото на второто полувреме ПСЖ окончателно довърши съперника с трети гол. Ди Мария напредна по лявото крило и центрира за Кавани, който на задната греда засече кълбото в мрежата за 0:3.

До края на мача парижани направиха още доста пропуски и можеха да спечелят и още по-убедително. В крайна сметка за гостите е най-важното е, че взеха трите точки и се изравниха с Монако на върха в класирането, но монегаските са с мач по-малко в актива си. Бордо пък остава на 7-ото място с 36 спечелени точки до момента.

Ощр от категория Футбол