Намери ни
To Top

Ювентус готви грандиозен трансфер в търсене на заместник на Буфон

Ръководството на Ювентус готви грандиозен трансфер, за да привлече заместник на Джанлуиджи Буфон. Различни медии в Англия и Франция твърдят, че италианският шампион е набелязал вратаря на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа за тази роля.

Джиджи Буфон се очаква да сложи край на кариерата си през лятото на 2018 година след световното първенство в Русия. Според „Льо Фигаро“ и „Сън“ шефовете на Юве смятат именно тогава да атакуват Де Хеа за трансфер в посока Торино.


Досега испанският страж на Ман Юнайтед се смяташе, че влиза в плановете за селекция на Реал Мадрид. Той премина на „Олд Трафорд“ от Атлетико Мадрид през 2011 година срещу 25 миилона евро и има договор с „червените дяволи“ до 2019 година.

Ако информациите за интереса на Ювентус се окажат верни, това ще е изненадващ ход на „бианконерите“, които досега в историята си предпочитат да залагат на италиански вратари. Всъщност доскоро се смяташе, че първи избор на Юве е стражът на Милан Джанлуиджи Донарума. „Росонерите“ обаче категорично не искат да се разделят с него и това е накарало торинци да се огледат за други варианти. Смята се още, че в полезрението им попада и вратарят на Дженоа Матия Перин.

Ощр от категория Трансфери