Намери ни
To Top

Григор: След първия гейм намерих играта си

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров вече е на полуфиналите на „София Оупън“ в зала „Арена Армеец“, след като се справи в два сета с рожденика Виктор Троицки (6:3, 6:3). На пресконференцията след края на двубоя Григор сподели, че се е движел по-добре по корта в сравнение с тежкия мач с Йежи Янович вчера и вече мислите му са насочени към следващия му двубой. Негов съперник на полуфиналите ще бъде победителят от двубоя между между словака Мартин Клижан и грузинеца Николоз Басилашвили.

„През цялата година играя добре, здрав съм, раста и просто съм фокусиран върху себе си и играта си.


Псевдонимите ги оставям настрана“, каза Григор, коментирайки въпрос, свързан с прякора му „Бейби Федерер“.

„Разбира се, че усещах вдъхновение от публиката, както снощи, така и днес. След първия гейм започнах да влизам във форма, в играта, която исках да играя. Без тази подкрепа на публиката понякога е много трудно“, продължи Димитров.

„С всеки изминал ден се чувствам по-добре. По-добър мач днес, движех се по-добре по корта, простичките неща са най-важни за мен в момента. Физически съм добре и гледам изцяло към утрешния мач“, добави 25-годишният хасковлия.

Запитан дали обмисля създаването на собствена академия или нещо подобно, с което да допринесе за развитието на родния тенис, Димитров отговори: „В момента това е нещо далечно за мен. Изцяло съм фокусиран върху себе си и играта си, имам толкова много цели да постигам и това са странични неща за мен. Не мога да мисля за това в момента и не искам да мисля за това в момента. Винаги е хубаво да имаш идол, който те вдъхновява, винаги ме радва, когато някое дете иска автограф. Надявам се в бъдеще да помогна“.

Що се отнася до съперника му на полуфиналите, чието име все още не е ясно, Григор заяви: „Клижан е левичар, знаеш какво да очакваш. С Басилашвили мисля, че никога не съм играл. Ще погледаме с моя треньор запис от мача между двамата, но в момента съм доволен от себе си и играта си“.

Григор заяви още, че не може да каже отсега дали и догодина ще участва на „София Оупън“, а на въпрос за грамотността на българската тенис публика, той отвърна по следния начин: „Не мога да се оплача в момента. Всичко върви по план, така че пак им благодаря“.

Ощр от категория Тенис