Намери ни
To Top

Лам: Осъзнах, че догодина няма да мога да се представя на ниво

Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам коментира своето решение за приключи професионалната си кариера в края на този сезон. Бившият национал на Германия реши да окачи бутонките в края на май, а в същото време отказа и предложения му от клуба пост на спортен директор.

„Имам на разположение още един ден, в който да помисля върху това. Бих искал да споделя няколко детайла с вас около това мое решение да прекраря кариерата си след края на сезона.


Както беше в случая с отказването ми от националния отбор, аз се оставих на вътрешното усещане, когато взех това решение. За мен като капитан е важно винаги да играя на най-високо ниво, но осъзнах, че след този сезон, няма да съм в състояние да го правя.“

„Вече съм в 11-та година с Байерн. С изключение на двете ми години в Щутгарт, винаги съм носил екипа на този клуб. За мен е очевидно, че завбъдеще ще продължа да работя в Мюнхен. Въпреки това, че ми беше предложен пост, аз искам първо да си взема почивка, за да реша как по най-добрия начин да използвам опита си. Винаги взимам решенията си след сериозно обмисляне.“, заяви капитанът на баварците.

Ощр от категория Футбол