Намери ни
To Top

В Каталуня аплодират Везенков

Каталунският вестник Sport възхвалява представянето на Александър Везенков от началото на сезона. 21-годишното крило на Барселона печели симпатии със стабилните си изяви, макар че „синьо-червените“ са под обичайното си ниво. „Няма кой да спре израстването му“, пише барселонският вестник в своя материал. „Без съмнение това е една от малкото положителни новини за Барса Ласа през сезона.


Той блести със собствена светлина“, отбелязва Sport.

„Ще покажа, че мога да играя в Барса. Запуших си ушите, подминах слуховете за моето напускане и се съсредоточих върху тренировките и това да бъда по-силен психически. Тази година се чувствам по-добре“, заяви Алекс през ноември за барселонското издание.

През миналия сезон Везенков игра много рядко, но през настоящата кампания намира своето място. „Не бях достатъчно подготвен да играя. И психически, и физически. Не бях постоянен. Страдах всеки път, когато не получавах шанс да играя. Знаех, че трябва да се подобря“, сподели българското крило пред Solobasket.

„Съмненията вече са в миналото. Везенков избухна, потвърждавайки прогнозите за брилянтно бъдеще. Крилото удвои своите показатели и демонстрира, че е подготвен да бъде важен играч. Играе с животинска стръв, сякаш искаш да постави света в краката си. При отсъствието на Долман Везенков отговори на очакванията и натрупа игрови минути. В лицето на Везенков Барса Ласа има ключов играч за бъдещето“, завършва анализа си Sport.

Ощр от категория Баскетбол