Намери ни
To Top

Кой ще изгори?

ЦСКА-София няма да може да разчита на всички чужденци в състава си през пролетния дял. Причината за това е, че „червените“ вече имат четирима играчи с паспорти извън Европейския съюз. А по правилник на БФС в групата за срещите могат да попадат не повече от трима. Така един от тях ще трябва да остава извън сметките на треньора Стамен Белчев.


Тези, които нямат паспорти от ЕС, са колумбийците Рафа Перес и Густаво Кулма и две от новите попълнения – еквадорското крило Кевин Меркадо и Фернандо Каранга.

Въпросът е кой ще изгори в тази ситуация. Меркадо и Каранга по-скоро биха могли да се считат за сигурни в състава, с оглед, че са току-що привлечени. Така се очертава потърпевш от изискването за трима чужденци да е един от Перес и Кулма. И за двамата има аргументи да бъдат извадени от групата, тъй като се представиха слабо в контролите, а и на техните постове има достатъчно алтернативи. Рафа допусна куп груби грешки, а Густаво не се запомни с нищо в офанзивен план – нито вкара гол, нито направи асистенция.
Нефтохимик Бургас – ЦСКА-София

Както е известно, колумбийският гранд Милионариос иска да привлече Кулма в редиците си. ЦСКА-София се дърпа, но при новото положение с 4 чужденци извън ЕС може и да се помисли по-сериозно за трансфер на Густаво. Още повече предвид факта, че ЦСКА-София разполага с петима флангови състезатели. Освен Кулма крила на „Армията“ са още Арсенио, Десподов, Александър Георгиев и Меркадо.

От друга страна, Рафа Перес до този момент не е показал, че заслужава място в стартовия състав. С оглед привличането на Бодуров и нестабилното представяне на колумбиеца, не се вижда как той ще е твърд титуляр през пролетта. Очертава се обаче Перес да попадне сред 11-те за гостуването на Черно море, тъй като Чорбаджийски е наказан за натрупани жълти картони.
Нефтохимик Бургас – ЦСКА-София

И така, задава се любопитен казус за треньорския щаб на „червените“ през пролетта. Всичко, разбира се, ще зависи най-вече от моментната форма на съответните състезатели.

„Teма спорт“

Ощр от категория Футбол