Намери ни
To Top

Ювентус сложи край на серията на Интер

Италианските грандове Ювентус и Интер изиграха вълнуващ мач в Торино в 23-ия кръг на Серия „А“. „Старата госпожа“ спечели с 1:0 с гол на Хуан Куадрадо в края на първото полувреме и се утвърди на първата позиция в класирането, събирайки 54 точки. Втори е Наполи с 48, а третият Рома е с 47 на третата позиция, като „вълците“ и „бианконерите“ са с мач по-малко към момента. Интер е пети с 42 точки, на точка зад четвъртия Лацио.


Интер беше в серия от 7 поредни победи в първенството преди днешното поражение, а през седмицата клубът от Милано загуби на 1/4-финалите за Купата на Италия от Лацио с 1:2 на „Джузепе Меаца“.

Още във втората минута зрителите на „Ювентус Стейдиъм“ видяха нещо изключително красиво. Аржентинският нападател на домакините Пауло Дибала тества Самир Ханданович със страхотна странична ножица, но словенският вратар на Интер реагира блестящо и спаси.

Ювентус сложи край на серията на Интер и се утвърди на върха+17

В 12-ата минута Дибала отново бе много близо до гол във вратата на Интер. Този път Ханданович бе безпомощен, но след фалцовия удар на аржентинеца извън наказателното поле топката „кацна“ върху напречната греда.

В 18-ата минута „нерадзурите“ отговориха с опасен удар от въздуха извън наказателното поле на Роберто Галярдини, но топката профуча встрани от целта. Няколко минути по-късно и Жоао Марио застраши сериозно вратата на Джанлуиджи Буфон, но и неговият шут от границата на наказателното поле бе неточен. В 28-ата минута играчите на Стефано Пиоли сътвориха нова опасност за вратата на Юве. Галярдини получи шанс да стреля с глава от много удобна позиция, но ударът му не затрудни Буфон.

Ювентус сложи край на серията на Интер и се утвърди на върха+17

В 30-ата минута сантиметри разделиха Гонсало Игуаин от гол във вратата на Интер. След подаване на Алекс Сандро аржентинският голаджия отклони топката към вратата на Ханданович, но не му достигна съвсем малко точност.

В 37-ата минута Буфон трябваше да се намесва решително след удар с глава на Иван Перишич. Секунди след това Мауро Икарди падна в наказателното поле на домакините, но реферът Никола Рицоли прецени, че няма основание да посочва бялата точка.

Минута по-късно Марио Манджукич изпревари бранител на Интер и стреля с глава от трудна позиция, като топката мина на сантиметри встрани от вратата на Ханданович. Веднага след това пък Икарди имаше добър шанс да изведе „нерадзурите“ напред, но не успя да намери топката по най-добрия начин.

Ювентус сложи край на серията на Интер и се утвърди на върха+17

Минута преди края на първото полувреме Ханданович спаси удар на Миралем Пянич от фаул от ъгъла на пеналтерията, като топката срещна и напречната греда.

Така се стигна до 45-ата минута, когато Хуан Куадрадо с безпощаден далечен изстрел намери по невероятен начин топката и опъна мрежата зад словенския страж на „черно-сините“ – 1:0 за Ювентус.

В 54-ата минута пред Пянич се откри прекрасен шанс за 2:0. Босненският халф получи пас в наказателното поле от Игуаин и насочи топката към долния ляв ъгъл на Ханданович, но стражът с една ръка изби в корнер.

Ювентус сложи край на серията на Интер и се утвърди на върха+17

В 78-ата минута Ханданович направи ново спасяване, този път след изстрел от не най-удобното положение на Игуаин. Три минути преди края Ханданович отново имаше работа. Манджукич стреля с глава, но словенският страж парира и не позволи на хърватския нападател да реализира попадение.

В последните секунди Иван Перишич получи червен картон, вероятно за реплика по адрес на рефера Никола Рицоли и гостите завършиха дербито с 10 души.

Ощр от категория Футбол