Намери ни
To Top

Конте за спорния гол на Маркос Алонсо: В Англия това никога не е фаул

Мениджърът на Челси Антонио Конте е категоричен, че в Англия съдиите пускат по-твърда игра и не е имало фаул при първия гол в дербито срещу Арсенал. Маркос Алонсо надскочи Ектор Бейерин и вкара с глава, но удари с лакът десния бек на „топчиите”, който беше сменен принудително.

„В Англия никога, не”, отговори Конте на въпрос дали е имало нарушение на Алонсо при гола.

Италианският спец подчерта, че за Челси е много важно, че успя да се откъсне с 12 точки на върха пред Арсенал.


„Беше важен мач. Считам Арсенал за един от шестте отбора, които могат да се борят за титлата до края на сезона. Да ги оставим на 12 точки зад нас е много важно за нас. За 4 дни направихме два добри мача срещу два страхотни отбора. Мисля, че показваме, че заслужаваме да останем на върха в класирането. Много съм доволен от моите играчи. На всяка тренировка те ми показват страхотно отношение и страхотно желание да се борят и да спечелят първенството”.

Конте похвали Еден Азар за страхотния рейд от центъра за втория гол, но посочи играта в защитен план на белгиеца като онзи елемент, който го прави истински завършен играч.

„Азар винаги показва своето качество. Доволен съм за него. Днес представянето му беше много добро с топката. Но искам да подчертая действията му без топката, защото работеше мног оза отбора. Когато играе по този начин, той е един завършен играч”.

Ощр от категория Футбол