Намери ни
To Top

Волейболистките на ЦСКА с втора поредна победа

Женският волейболен отбор на ЦСКА записа втора поредна победа от началото на втория полусезон в първенството на НВЛ-жени. Воденият от Юлия Иванова тим се наложи като домакин на Раковски (Димитровград) с 3:1 (25:20, 25:21, 21:25, 25:20) в среща от 9-ия кръг на шампионата и по този начин взеха сладък реванш за загубата си през първия полусезон в Димитровград.
ЦСКА – Раковски+46

Дебют за ЦСКА записа картотекираната за втория полусезон национална разпределителка Диана Ненова-Пулева, която се появи в игра в края на третата част.
ЦСКА – Раковски+46

Разпределителката на гостите Мирела Шахпазова пробва да стресне домакините със сервиса и даде аванс на Раковски в началото на първия гейм – 2:0.


Отговорът на ЦСКА обаче бе бърз и след серия на Ивета Станчулова от начален удар „червените“ дръпнаха с 5:2. С няколко силни атаки през центъра на Силвия Кьосева направи преднина и поведе с 16:12. Аванс, който се запази до края, за да поведат „червените“ след 25:20.
ЦСКА – Раковски+46

Във втората част ЦСКА имаше преднина от 2-3 точки, с изключение до първата техническа пауза, когато Раковски водеше с 8:7. „Червените“, обаче, бързо се върнаха и със силни действия в атака на Натали Петрова, Ралина Дошкова и Мартина Хикова не изпуснаха повече аванса си, за да направят 2:0 след 25:21.
ЦСКА – Раковски+46

В третия гейм двата отбора бяха равностойни до второто техническо прекъсване, като се дебнеха за грешки. В края момичетата на Иван Радичев направиха преднина от 3 точки, а Юлия Иванова прибегна към смените, като в игра се появи за първи път след като стана майка за втори път Диана Ненова. Водени от капитанката си Вангелия Рачковска обаче състезателките на Раковски не изпуснаха аванса си и намалиха след 25:21.

В четвъртата част ЦСКА нямаше сериозни проблеми и успя да спечели с 25:20, а с това и мача с 3:1.
ЦСКА – Раковски+46

ЦСКА – РАКОВСКИ (ДИМИТРОВГРАД) 3:1 (25:20, 25:21, 21:25, 25:20)
ЦСКА: Полина Нейкова, Ралина Дошкова, Силвия Кьосева, Ивета Станчулова, Мартина Хикова, Натали Петрова – Михаела Михайлова-либеро (Диана Ненова-Пулева)
Старши-треньор: Юлия Иванова
РАКОВСКИ: Мирела Шахпазова, Симона Николова, Вангелия Рачковска, Силвия Андреева, Елизабет Късаджикова, Даниела Димитрова – Габриела Златанова-либеро
Старши-треньор: Иван Радичев.

Ощр от категория Волейбол