Намери ни
To Top

Юнайтед с нова издънка срещу Хъл Сити

Манчестър Юнайтед отново не успя да победи Хъл Сити. След като преди по-малко от седмица “тигрите” надиграха “червените дяволи” за Купата на лигата (2:1), тази вечер срещата на “Олд Трафорд” завърши при резултат 0:0. Домакините бяха по-активният тим през голяма част от мача, но отново имаха проблеми да пробият отбраната на съперника и така и не успяха да пратят топката във вратата. В същото време пък гостите показаха доста стабилна игра в отбрана и чакаха своите шансове на контраатака, като с малко късмет можеха да си тръгнат и стрите точки, ако в 86-ата минута ударът на Лазар Маркович не се бе отбил от гредата.


Хъл Сити можеше изненадващо да поведе в резултата в 7-ата минута, когато Хари Магуайър получи чудесно центриране от фаул и стреля с глава отблизо покрай вратата. В ситуацията обаче бе отсъден и фаул.

Постепенно Манчестър Юнайтед взе нещата под контрол и зареди положения пред противниковата врата. В 14-ата минута Златан Ибрахимович напредна през центъра и стреля от дистанция, но ударът му бе спасен от вратаря. При последвалия корнер топката е свалена към Маркос Рохо, който с глава стреля над вратата. В 17-ата минута и Дейли Блинд стреля от воле, но над напречната греда.

Последва леко затишие, но домакините продължаваха да търсят гола и в 35-ата минута Пол Погба подаде за Златан Ибрахимович на границата на пеналта, но ударът на шведа е твърде слаб и в ръцете на вратаря. В 42-ата минута пък Ибра показа класа и с пета изведе Погба сам срещу вратаря, но и той пропусна златна възможност за откриване на резултата.

И втората част започна с натиск на домакините. В 55-ата минута Маркъс Рашфорд получи страхотен дълъг пас зад защитата, но при овладяването загуби равновесие и ударът му не се получи. След това в 59-ата минута при едно разбъркване в пеналта Ибрахимович отправи удар покрай вратата.

Нaй-сериозният пропуск в мача дойде в 73-ата минута, когато Крис Смолинг с глава свали за Хуан Мата на далечната греда, испанецът стреля отблизо, но Якупович направи невероятно спасяване и опази вратата си.

В търсене на победния гол домакините доста се оголиха в защита и за малко да бъдат наказани. В 86-ата минута Лазар Маркович получи в наказателното поле и от прекрасна позиция нацели гредата. В 90-ата минута пък Абел Ернандес изскочи зад защитата, но се засуети и в крайна сметка отправи доста слаб удар в ръцете на Давид де Хеа. Малко преди края пък Рохо имаше шанс да стреля с лава, но отново Якупович бе на мястото си. а в 95-ата минута и удар на Погба бе спрян от стража на гостите.

В крайна сметка мачът завърши без голове и без победител и двата тима прибавиха по точка в актива си. Манчестър Юнайтед запазва 6-ото си място с 42 точки. Хъл Сити пък се отлепи от дъното и вече е 19-ти със 17 спечелени точки.

Ощр от категория Футбол