Намери ни
To Top

Моуриньо: Липсва ми Шампионска лига

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо призна, че му липсва участието в Шампионска лига този сезон. Той пое „Червените дяволи” през лятото и беше поставен пред свършен факт, защото Луис ван Гаал преди него успя да класира отбора само за Лига Европа.

„Лично на мен ми липсва Шампионска лига. Всеки мач, който не играя в Шампионска лига значи, че невероятният ми брой мачове в турнира не нараства.


Аз съм най-младият в клуб 100 (100 мача в ШЛ). Всеки път, когато не играе в Шампионска лига не съм щастлив”, каза Моуриньо, но допълни, че най-важна е съдбата на Манчестър Юнайтед.

„Но очевидно Манчестър Юнайтед е много по-важен от мен. Има значение само това, че, и всеки го знае, Манчестър Юнайтед е клуб, чието място е в Шампионска лига. Ще направим всичко възможно да си осигурим място в турнира през следващия сезон. Имаме два шанса да стигнем до там – единият е като спечелим Лига Европа, другият е като завършим в топ 4. И двете неща са постижими, и двете са трудни, но ще се трудим здраво за тях”.

Сега Юнайтед се готви за битки със Сент Етиен в 1/16-финалите на Лига Европа, а във Висшата лига има шанс да стопи разликата до челниците. Довечера те се изправят у дома срещу Хъл Сити от шеста позиция в класирането, докато Манчестър Сити гостува на Уест Хем, а всички четири отбора над тях вече загубиха точки в междинния кръг – Ливърпул и Челси направиха 1:1 на „Анфийлд”, Арсенал падна с 1:2 у дома от Уотфорд, докато Тотнъм не успя да развали двете нули като гост на Съндърланд.

Ощр от категория Шампионска лига