Намери ни
To Top

Гуардиола не бива да пропуска този шанс

През уикенда Уест Хам се наложи над Мидълзбро с 3:1 и затвърди добрата си форма в Премиър лийг. „Чуковете“ имат 4 победи в последните си 6 мача и се изкачиха до 10-ото място в класирането, а днес посрещат Манчестър Сити в опит да продължат със силните си изяви. Отборът на Славен Билич е особено опасен у дома, където спечели 3 от най-скорошните си 4 мача, при това без да допусне гол. „Гражданите“ пък са с една победа от 4 мача и вече изостават все по-сериозно от лидерите.


Те обаче смачкаха Уест Хам с 5:0 при последната им среща в началото на годината, но в двубой от ФА Къп. Като цяло „чуковете“ играят трудно срещу Ман Сити и постигнаха едва 2 победи от 16 мача помежду им от 16 мача.

В Уест Хам се стараят да забравят скандалите около напускането на Димитри Пайе, който обиди всички в клуба с неуважителното си отношение. Франццузинът се завърна в Олимпик Марсилия, а отборът се справя добре и без него. Андрю Каръл ще е под въпрос до последно, но е по-вероятно да играе. Марк Нобъл също трябва да мине фитнес тест, а със сигурност мача пропускат Анджело Огбона, Диафра Сако, Артур Масуаку, Гьокхан Торе и Алваро Арбелоа. Очаква се дебют да направят новите попълнения Жозе Фонте и Робърт Снодграс.

Серхио Агуеро имаше травма, но по всяка вероятност ще започне от първата минута днес. След наказание в групата се завръща Фернандиньо. Джосеп Гуардиола ще разчита на офанзивната мощ на своя отбор, като се очаква зад Агуеро да действат Рахим Стърлинг, Давид Силве, Льорой Сане и Кевин де Бройне. Снощи нито един от отборите пред „гражданите“ в класирането не спечели своя мач и това дава шанс на хората на Гуардиола да се доближат само на точка от второто място.

Водещият букмейкър bwin посочва като фаворит Ман Сити с коефициент 1.57. Равенството е оценено с 4.33, а ставката за успех на Уест Хам е 5.50.

Вероятни състави:

УЕСТ ХАМ: Рандолф; Антонио, Рийд, Фонте, Кресуел; Фегули, Обианг, Ноубъл, Лансини; Сндограс, Каръл
Мениджър: С. Билич
МАНЧЕСТЪР СИТИ: Браво; Сабалета, Отаменди, Коларов, Клиши; Туре, Стърлинг, Де Бройне, Силва, Сане; Агуеро
Мениджър: Дж. Гуардиола

Ощр от категория Футбол