Намери ни
To Top

Челси може да капарира титлата на „Анфийлд“

Само преди няколко седмици на мач между Ливърпул и Челси щеше да се гледа като на потенциален решителен сблъсък за титлата в Премиър лийг, но след отчайващия старт на червените през 2017 година, разликата между тях и лидера от Лондон е цели 10 точки. Все пак спечелването на трите точки в двубоя от 23-ия кръг на „Анфийлд“ си остава приоритетна цел пред отбора на Юрген Клоп, ако иска да се задържи поне в топ 4 на класирането.

Ливърпул определено се намира в лошо състояние, а една нова загуба довечера от 22 часа ще увеличи напрежението върху германския мениджър. След отпаданията и за двете купи, първенството във Висшата лига остава единственото съревнование, в което Ливърпул на практика участва.


В двата си последни мача срещу Уулвърхемптън и Саутхамптън Ливърпул стана жертва на отбори, които играха със сгъстена защита и успяха да изненадат червените с контраатаки. „Анфийлд“ вече не е непревземаема крепост, като след загубата с 2:3 от Суонзи на 21 януари, Ливърпул успя да регистрира три поредни поражения на собствен терен. Защитата продължава да е проблем. Единственият положителен знак за Ливърпул преди двубоя с Челси е, че червените не познават загуба през сезона срещу отборите от топ 6 на първенството.

Челси изглежда вече недостижим на върха за преследвачите, като най-близо до сините е Арсенал, но на цели 8 точки. Отборът на Антонио Конте записа впечатляваща серия от мачове без загуба, на която беше сложен край от Тотнъм, но това не промени особено ситуацията в класирането. Челси изглежда солидно и в атака, и в защита, което прави задачата на Ливърпул неимоверно трудна. Лондончани са допуснали едва 15 гола срещу 47 отбелязани.

Световният букмейкър bwin определя Ливърпул за фаворит с коефициент за победа 2.55. Равенството е оценено с 3.25, а коефициентът за успех на Челси е 2.85.

Ощр от категория Футбол