Намери ни
To Top

Сестри Малееви: Гришо вече е готов да умре на корта

„Погледът и начинът на игра на Григор Димитров показват, че той вече е готов да умре на корта“, така легендарните ни тенисистки сестри Малееви коментираха отличното представяне на Гришо на Australian Open.

Според Магдалена Малеева ракета номер 1 в мъжкия ни тенис е изиграл историческия мач срещу Рафаел Надал на полуфинала на турнира, защото е бил подготвен както физически, така и психически.

„Вижда се, че Гришо е по-отдаден е, по-решен да се бори и да покаже потенциала си“, заяви Магдалена в студиото на „Здравей България“.

„Не сме го виждали да играе толкова добре.


Акцентът тук не е само мачът с Надал, а че цял месец в Австралия той игра толкова добре, стреми се към постоянство. Това е най-трудното, тази вечна борба да търсим най-доброто. Никога не сме сигурни преди мача, дали ще спечелим или не. Постоянно мислим, дали сме дали най-доброто в тренировките, как можеше да направим нещо по-добре. Това е една борба, която е с години, каза още най-малката от сестрите Малееви.

„Това, което ми направи впечатление е, че сега е готов да умре на корта. Крайно звучи, но това е, което се изисква от нас. Това е, което прави разлика между големите шампиони и другите тенисисти“, добави Магдалена.

Сестри Малееви са категорични, че да бъдеш на върха в тениса изисква много жертви и спазване на стриктен режим.

„Всяка минута на един тенисист е програмирана“, каза Мануела. „Тенисът в този случай е нещото, което е най-важно в живота. Означава 5-6 часове тренировки всеки ден. Почти всяка вечер си супер уморен. Трябва да се лишиш от много неща. Отделно физиотерапевти, кинезитерапевти, всяка една минута от деня е програмирана.“
Това напрежение е абсолютно през цялото време. Притеснение е, ако играеш ранен мач и не можеш да заспиш. Ставаш и си залепяш лепенки на пердетата, за да можеш да заспиш.“

Ощр от категория Тенис